sphagnum Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Mekk: Bulwy, to te takie kuleczki poskręcane, tak? xD Wiem, nie orientuję się zbytnio w przyrodzie. Ale jeśli to to, to obydwie maja kolor żółto-zielony. Zdjęcie szamanki z owadozery.pl: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 To ja to mam zielono-żółte Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Ja ich tam nie trzymam jak dla wystawy, po prostu mi się tak podoba.Ja ich tam nie trzymam jak dla wystawy, po prostu mi sie tak podoba. Tobie się tak podoba, a rośliny światła nie mają. Rób jak chcesz, twoje rośliny, w każdym razie ja mam dużo większą frajdę z hodowli, jak roślina dobrze rośnie, niezależnie od tego, czy w pokoju czy w ogródku daleko od domu, niż jak stoi zabiedzona na ciemnym parapecie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 W porządku. To z biegiem czasu rób i wklejaj nowe zdjęcia. Zobaczymy do jakich gatunków masz rękę a do jakich nie . Powodzenia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Tobie się tak podoba, a rośliny światła nie mają. Rób jak chcesz, twoje rośliny, w każdym razie ja mam dużo większą frajdę z hodowli, jak roślina dobrze rośnie, niezależnie od tego, czy w pokoju czy w ogródku daleko od domu, niż jak stoi zabiedzona na ciemnym parapecie. Emm? Nie rozumiem. Nie trzymam nic na ciemnym parapecie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Spokojnie, jakoś się tutaj nerwowo robi. W każdym razie, niższe doniczki ustawiaj bliżej okna, bo jeśli zrobisz odwrotnie, to wysokie zasłaniają światło tym mniejszym po prostu. Inna sprawa jest taka, że większość tych roślin wcale nie potrzebuje szklarenki i pewnie lepiej radziłaby sobie bez niej, ale rozumiem, że to Twój wybór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 No dobrze, ale co jeśli nie mam miejsca gdzie indziej? x.x Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 No dobrze, ale co jeśli nie mam miejsca gdzie indziej? x.x Mała rada : nim kupisz roślinkę, zwierzątko najpierw sprawdzasz jakie ma wymaganie, potrzeby a jak stwierdzisz że im podołasz i zapewnisz odpowiednie warunki dopiero kupujesz/ adoptujesz . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Ehh, dobra, koniec tematu bo znów zaczyna się jak poprzednio x.x Czekajcie na nowe zdjęcia, niebawem i tyle o tym, że niektóre te rośliny poradziły by sobie bez szklarni. Poza tym zbieram aktualnie za prawdziwe terra i oświetlenie, część będzie w szklarni, część w terra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 A co planujesz trzymać w tym terrarium? Bo rośliny, które masz na zdjęciach terrarium nie potrzebują raczej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Może jeśli zakupię - Cefala, Darlingotnię, jesli bedą mocniejsze żarówki to Helke może. A oprócz tego to to co mi kiepsko rośnie żeby mi odżylo... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Niestety 2 z 3, które wymieniłeś nie potrzebują terrarium. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Niech zgadnę - Cefal & Darlingtonia ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Cefala też nie ma potrzeby w terrarium, jak chcesz koniecznie kupić terra i coś do niego wsadzić to poczytaj np. o D.adelae, bo znowu helka i darlingtonia są trudniejsze w hodowli. (bez edita, nie powtarzam się) Edytowane 3 Czerwca 2013 przez d0b3kk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Niech zgadnę - Cefal & Darlingtonia ? Tak, dokładnie. Zresztą, hodowlą heliamfor zajmij się może za jakiś czas, jak nabierzesz troszkę doświadczenia - taka mała rada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi