chroman91 Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Ukończyłem dzisiaj w końcu moje nowe terrarium dla helek. Teraz wszystkie helki mam w jednym dużym terrarium Terrarium ma wymiary 100x70x50 cm (długość x szerokość x wysokość) Oświetlenie to panel led z power ledów 1 W a łącznej mocy 120 W. Mam nadzieję, że helkom spodoba się w nowym domu;) Zdjęcie robione telefonem na koniec po kilkugodzinnych zmaganiach z konczeniem terrarium oraz rozsadzaniem niektórych helek ( odzieliłem od swoich helek 30 odrostów różnych gatunków). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 (edytowane) Wow - robi wrażenie Twój prywatny, domowy las ! I teraz spróbuj wyciągnąć doniczkę z samego środka xD Oby rośliny czuły się tam dobrze Edytowane 23 Października 2017 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Elegancko, no i jak tam w końcu zrobiłeś ten układ z diodami dla drugiej części? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 Elegancko, no i jak tam w końcu zrobiłeś ten układ z diodami dla drugiej części? Do full spectrum dołożyłem niebieskich oraz białych zimnych diód, zrezygnowałem jednak z wybielania zielonymi bo stwierdziłem że ten lekki róż może być, na zdjeciu to 10 razy mocniej widać ten róż niż jest to w rzeczywistości ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Do full spectrum dołożyłem niebieskich oraz białych zimnych diód, zrezygnowałem jednak z wybielania zielonymi bo stwierdziłem że ten lekki róż może być, na zdjeciu to 10 razy mocniej widać ten róż niż jest to w rzeczywistości ;-) No i git. A ze zdjęciami to wiadomo, aparaty jakoś tak wychwytują i co zrobisz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 23 Października 2017 Autor Share Napisano 23 Października 2017 No i git. A ze zdjęciami to wiadomo, aparaty jakoś tak wychwytują i co zrobisz Raz godzinę stałem z aparatem i kombinowałem żeby zniwelować te kolory ale nawet nie zbliżyłem się do naturalnych kolorów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Dzisiaj szybkie ujęcie dwóch moich helek H. pulchella "Apacapa Tepui" H. ceracea "Cerro Neblina" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Raz godzinę stałem z aparatem i kombinowałem żeby zniwelować te kolory ale nawet nie zbliżyłem się do naturalnych kolorów możne i głupie pytanie ale ustawialiście balans bieli? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 możne i głupie pytanie ale ustawialiście balans bieli? Ustawiłem ustawiłem ale diody kolorowe są po prostu tragicznym oświetleniem do robienia zdjęć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam Was po dłuższej przerwie Zapomnieliście już o mnie? A może myśleliście,że zrezygnowałem z CP? Nic z tych rzeczy W zimę trochę walczyłem z mszycami na helkach przez co część wraca dopiero do formy z jesieni kilka niestety padło ale wojnę chyba już wygrałem i mam wszystko pod kontrolą. No i standardowo kilka zdjęć helek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi