Jaca-Dzbanecznik Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Zasilacz miał by być mocniejszy, a panel na diodach 1w. Przed realizacją wszystkiego muszę jeszcze dopytać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 To przed realizacją dowiedź się jak te diody będę reagowały na mocniejszy zasilacz żeby się nie spaliły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Porobiłem dzisiaj troszkę zdjęć z fleszem. Nie ma już tyle czerwieni na zdjęciu ale za to mam wrażenie że jakieś za jaskrawe kolory wyszły. Jednak nie ma to jak światło słoneczne. Zdjęcia robione bez wyciągania doniczek. Miłego ogłądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 I na koniec zdjęcia nowych nabytków ( dwóch z pięciu) od Ptaah'a za które mu jeszcze raz bardzo dziękuje i od których wzroku nie mogę oderwać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Ach, nawet mój matecznik exa nie jest tak piękny. Niech dzieciaki rosną! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Woźny Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Bardzo ładny setup, co do pytania już doczytałem :-) Edytowane 27 Marca 2015 przez Marek Woźny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Porcja nowych zdjęć Heliamphora arenicola x ionasi "Tramen Tepui" Cephalotus Darlingtonia Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Heliamphora heterodoxa x nutans Heliamphora huberi "Bonnetia forest" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Nepenthes glabrata "Sulawesi" Nepenthes jaquelineae Nepenthes ramispina "Peninsular Malaysia" Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Heliamphora nutans Heliamphora pulchella "Apacapa Tepui" Heliamphora uncinata "Amuri Tepui" Utricularia quelchii "Auyan Tepui" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Bardzo ładnie helki się wybarwiają, ale chyba co ważniejsze - ruszyły nieźle ze wzrostem, to bardzo dobrze rokuje na przyszłość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgadza się, helki coraz ładniej zaczynają wyglądać. Jeszcze 3-4 pułapki wytworzone pod nowym oświetleniem i powinny całkiem ładnie się prezentować. Co do ich wzrostu. Faktycznie widać różnicę we wzroście roślin pod panelem. Helki chętniej wypuszczają nowe pułapki a co niektóre nawet wytwarzają nowe stożki wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Porcja nowych zdjęć. Tym razem zdjęcia helek robione były na dworze więc przekłamanie kolorów związane z oswietleniem z power led zostało wyeliminowane przy tej sesji Miłego oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Miło patrzeć jak rośliny coraz bardziej się wybarwiają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 taśmy na pomiarze w tel wskazywały 1500 luxów a pod power ledami kończyła mi się skala i pokazywało max czyli coś ponad 10000 luxów Jakiej aplikacji i na jaki telefon używasz do pomiaru luxów? Próbowałem dzisiaj coś znależć na Nokie Lumie 920 i niestety znalazłem tylko Light Meter. Pomiar wydaje się nie jest w luxach a w lumenach skala od 0-255 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Jakiej aplikacji i na jaki telefon używasz do pomiaru luxów? Próbowałem dzisiaj coś znależć na Nokie Lumie 920 i niestety znalazłem tylko Light Meter. Pomiar wydaje się nie jest w luxach a w lumenach skala od 0-255 Pomiary były wykonywane HTC Desire HD przy użyciu programów: Lux Metern oraz Easy Light Meter. W oby programach miałem podobne odczyty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi