chroman91 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Dzisiaj zaprezentuję wam zdjęcia świeżo otwartych dorosłych liście helek Heliamphora arenicola x ionasi Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Wygląda to naprawdę obiecująco! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Wybarwione bardzo ładnie, no i widać, że coraz więcej u Ciebie dorosłych helek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 Chyba pora wstawić parę nowych zdjęć abyście nie zapomnieli o mnie tutaj Czekałem na ładną pogodę, chciałem przy świetle słonecznym porobić zdjęć, ale jak na razie kiepsko z pogoda Helki prezentowane w poście 151 w chwili obecnej wypuszczają kolejne nowe liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 Piękne helki! Zaróżowiły się bo i sezon na opalanko zaczął się. A słońca fakt, ostatnio zaczyna brakować, za to deszczu coraz więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Parę nowych zdjęć. I na koniec małe pytanko. Czy wszystkie kwiaty pochodza od tej samej hybrydy tłustosza? Edytowane 12 Czerwca 2015 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Kwiaty tłustosza wyglądają identycznie, więc myślę, że to wszystko to samo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) A może pokusi się ktoś o identyfikację tego tłustosza? Edytowane 3 Czerwca 2015 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Pokaż też dokładnie liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Zdjęcia tłustosza do identyfikacja wstawię jutro, dzisiaj parę zdjęć z mojego terrarium w którym sporo ostatnio się dzieje Nasiona Heliamphora "heterodoxa x minor" x folliculata Heliamphora huberi Bonnetia forest Heliamphora heterodoxa x nutans Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Heliamphora arenicola x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Heliamphora heterodoxa x minor Heliamphora parva "Cerro Neblina" Nepenthes ramispina "Peninsular Malaysia" Cephalotus follicularis Heliamphora pulchella "Chimanta Tepui" Edytowane 12 Czerwca 2015 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Ptaszki się rodzą, helki kiełkują, nic tylko się cieszyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Wstawiam w końcu zdjęcia tłustosza do identyfikacji którego zdjęcia kwiatów prezentowałem w poście 156. Wstawiam przy okazji kilka zdjęć do pooglądania Ładnie rozwinęły się najnowsze liście moich dorosłych helek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Share Napisano 5 Lipca 2015 Porcja nowych zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 22 Lipca 2015 Autor Share Napisano 22 Lipca 2015 Parę ujęć dzbaneczników i siewek helek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Do dzisiejszych zdjęć wyłączyłem całkowicie panel a oświetlałem terrarium jedynie kilkoma power ledami zimnymi białymi by zdjęcia w pełni oddawały kolor helek. Miłego oglądania Heliamphora uncinata "Amuri Tepui" Heliamphora pulchella "Churi Tepui" Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Nowy nabytek od Ptaah'a, za który mu jeszcze raz bardzo dziękuję Super helka !! Siewki Heliamphora tatei var. tatei "Cerro Duida" x folliculata "Aparaman Tepui" Heliamphora heterodoxa x nutans Heliamphora arenicola x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Heliamphora nutans Heliamphora huberi Bonnetia forest Heliamphora folliculata "Aparaman Tepui" Heliamphora pulchella "Apacapa Tepui" Na koniec rzut oka na całość terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi