chroman91 Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Dzisiaj parę zdjęć roślin których jeszcze nie pokazywałem a mianowicie moje kauflandowe kapturnice Jakby komuś się chciało to prosiłbym o identyfikacje. Pierwsza Druga Trzecia Czwarta Piąta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Ładne okazy. 2 to S. purpurea, 4 może być S. x 'Chelsonii' a 5 wygląda jak trochę dziwna S. leucophylla (być może to jest jakaś hybryda). Dla dobrej identyfikacji musi się wypowiedzieć kilka osób. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 Dzisiaj znów mała porcja helkowych zdjęć Miłego oglądania Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora huberi 'Bonnetia forest' Heliamphora parva "Cerro Neblina" Heliampohra heterodoxa x ionasi I na koniec zdjęcia dwóch nowości zakupionych u Ptaah'a Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Cephalotus follicularis 'Big Boy' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Bardzo ładne rośliny. Szczególnie dobrze wygląda H. exappendiculata z czerwono wybarwionymi wnętrzami pułapek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Łukaszu bardzo ładnie rosną i wybarwiają się Twoje helki, nowe nabytki też wyjątkowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Wszyscy chwalą helki a o cefalu to zapominają fajnie wygląda szczególnie z tymi przezroczystymi kapturami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Pierwszy kwiat u helki właśnie się rozwiną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Mam jeszcze sporo czasu do Wigilii to pokaże wam obecny stan moich roślin gdyż dawno już nie wstawiałem nowych zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Musisz stanowczo częściej wrzucać zdjęcia, wybarwienie roślin jest niesamowite, widać szczególnie po cefalotusach, A teraz jak masz tyle dorosłych helek, to musisz się spodziewać, że będą coraz częściej kwitły i będziesz robił za bączka (i zapylał) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Wybarwienie faktycznie bardzo ładne. Mogę zapytać ile watów i na jaką powierzchnię stosujesz? Bo zastanawiam się, czy moje 4x35w na 80x40cm da podobny efekt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Dieball, było o tym. Strona 4 i 5. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 O oświetleniu było na stronie 8 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 W miarę możliwości postaram się częściej wrzucać nowe zdjęcia roślin Z wybarwiania moich roślin również jestem zadowolony i każdemu mogę polecić power ledy do oświetlania roślin Dieball moje główne terrarium oświetlane jest 64 1W diodami power led z wysokości 25 cm, powierzchnia oświetlana to 80x40 ( coś w tych granicach nie pamiętam dokładnie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Wedle obietnicy znów wstawiam trochę fotek moich roślin;) Mam nadzieje, że ktoś jeszcze zagląda do tego wątku od czasu do czasu Heliamphora nutans Heliampohra heterodoxa x ionasi chyba jedna z moich ulubionych helek Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora uncinata "Amuri Tepui" nie mogła chyba się zdecydować czy chce już wydorośleć Heliamphora purpurascens "Ptari Tepui" Heliamphora tatei var. tatei "Cerro Duida" Heliamphora ceracea "Cerro Neblina" Heliamphora parva "Cerro Neblina" Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Heliamphora huberi 'Bonnetia forest' właśnie wypuszcza kwiatostan Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora heterodoxa x minor Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Utricularia quelchii "Auyan Tepui" Heliamphora tatei var. tatei "Cerro Duida" x folliculata "Aparaman Tepui" Heliamphora pulchella "Churi Tepui" Drosera roraimae "Gran Sabana" Edytowane 11 Stycznia 2016 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Daj roślinom więcej światła podczas sesji fotograficznej (ewentualne inne ustawienie aparatu), albo delikatnie rozjaśnij zdjęcia edytorem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi