chroman91 Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2016 Niekumaty dzięki wielkie za rady, na pewno z nich skorzystam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Kolejna porcja zdjęć z moich zabaw w fotografa Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Rosnący kwiatostan Heliamphora huberi 'Bonnetia forest' Heliamphora parva Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" na zdjęciu tego nie widać, ale jak się jej dzisiaj dokładniej przyjrzałem to w mchu znalazłem aż 5 malutkich odrostów wyrastających od kłącza Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Pierwsza dorosła pułapka głównego stożka wzrostu Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" po zakwitnięciu. Heliamphora minor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Zazdroszcze Też już chce dorosłe pułapki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 No przy helkach trzeba uzbroić się w cierpliwość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Dzisiaj kilka ujęć najnowszych pułapek u moich helek Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Heliamphora heterodoxa x nutans Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora folliculata "Aparaman Tepui" Heliamphora nutans Heliampohra heterodoxa x ionasi Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora pulchella "Churi Tepui" Heliamphora pulchella "Chimanta Tepui" Heliamphora pulchella "Amuri Tepui" Heliamphora spec. nov. Akopan I na koniec bonus w postaci kwiatka Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Może będą nasiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Obyś Krzyśku miał rację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Dla tych którzy jeszcze tu zaglądają kilka zdjęć dzisiaj Nowo rozwinięta pułapka u Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown. I czas chyba wstawić kilka zdjęć moich muchołówek. Zimowałem je w terrarium razem z helkami, zobaczymy latem czy takie zimowanie im odpowiada. Dionaea muscipula 'Red Piranha x Bohemian Garnet' Dionaea muscipula 'Cup Trap' Dionaea muscipula 'Louchapates' Dionaea muscipula 'Korrigans' Dionaea muscipula 'Triton' Dionaea muscipula 'G-14' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Widzę, że moja exa Amuri wsg ma się wyśmienicie! oby tak dalej! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Dzisiaj kolejna porcja zdjęć moich helek Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora uncinata "Amuri Tepui" Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora heterodoxa "Gran Sabana" Heliamphora pulchella "Apacapa Tepui Heliamphora pulchella "Amuri Tepui" Heliampohra heterodoxa x ionasi Heliamphora parva "Cerro Neblina" Heliamphora huberi 'Bonnetia forest' Heliamphora purpurascens "Ptari Tepui" Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Utricularia quelchii "Auyan Tepui" Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 I na koniec rzut okiem na moje oba terraria Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucholowka97 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Daj roślinom więcej światła podczas sesji fotograficznej (ewentualne inne ustawienie aparatu), albo delikatnie rozjaśnij zdjęcia edytorem. w doniczkach o jakich rozmiarach trzymasz muchołówki ? ile roślin w takiej może spokojnie rosnąc ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Jakie masz tam teraz warunki, temperatura, oświetlenie, etc. wiem że pewnie już to opisałeś ale temat tak się rozwiną że nie mogę jakiś wpaść na takie informacje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 mucholowka97 Doniczki w jakich rosną moje muchołówki mają wymiar 7x7x6 (6 to wysokość). Jak dla mnie to jedna dorosła muchołówka na jedną doniczkę. pepton Oświetlenie w głównym terrarium to panel led z 60 1W power ledów ( jego opis znajdziesz na forum w dziale technika) świecący 12 h na dobę, obecna temperatura w dzień to 19 stopni a w nocy 13-14. Nawilżacz powietrza uruchamia się w ciągu dnia co 2 h tak na 15 min. W mniejszym terrarium warunki podobne tylko oświetlenie trochę słabsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucholowka97 Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 mucholowka97 Doniczki w jakich rosną moje muchołówki mają wymiar 7x7x6 (6 to wysokość). Jak dla mnie to jedna dorosła muchołówka na jedną doniczkę. pepton Oświetlenie w głównym terrarium to panel led z 60 1W power ledów ( jego opis znajdziesz na forum w dziale technika) świecący 12 h na dobę, obecna temperatura w dzień to 19 stopni a w nocy 13-14. Nawilżacz powietrza uruchamia się w ciągu dnia co 2 h tak na 15 min. W mniejszym terrarium warunki podobne tylko oświetlenie trochę słabsze. na zdj wydają się wieksze dzieki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Dawno nic nie wstawiałem więc chyba pora na małą aktualizację Miłego oglądania życzę Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora uncinata "Amuri Tepui" Heliamphora pulchella "Chimanta Tepui" Heliamphora pulchella "Amuri Tepui" Heliamphora pulchella "Churi Tepui" Heliamphora huberi 'Dwarf form' "Angasima Tepui" Heliamphora parva "Cerro Neblina" Heliamphora purpurascens "Ptari Tepui" Heliamphora heterodoxa x nutans Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora heterodoxa x minor Utricularia quelchii "Auyan Tepui" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora neblinae x hispida "Cerro Neblina" Nepenthes glabrata "Sulawesi" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi