heliamfan Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Niżlewybarwione w porównaniu do tego co było wcześniej Rośłina oznaczona jako uncinata nie ma nic z uncinatą wspólnego- to jakaś purpurascens albo coś w ten deseń Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Quelchii CI zakwitł? No moje gratulacje, daj jakieś lepsze fotki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 heliamfan dzięki za zwrócenie uwagi, że mi to się wcześniej w oczy nie rzuciło pepton specjalnie dla Ciebie porcja nowych zdjęć I jeszcze kilka zdjęć kilku nowo rosnących kielichów u moich helek Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora tatei var. tatei "Cerro Duida" Heliamphora folliculata "Kamakawarai Tepui" Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora parva "Cerro Neblina" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 Dzisiaj pochwalę się Wam, halkami z moich ostatnich zakupów za które jeszcze raz dziękuje Heliamfanowi oraz Dokkrb'owi Heliamphora uncinata Giant Heliamphora pulchella x chimantensis "Chimanta tepui" Heliamphora exappendiculata "Apacapa Tepui" Heliamphora exappendiculata x uncinata"Amuri Tepui Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Mały przegląd terrarium robiłem dzisiaj i przy okazji kilka zdjęć zrobiłem Heliamphora parva "Cerro Neblina" Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora purpurascens "Ptari Tepui" Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Utricularia quelchii "Auyan Tepui" Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Cephalotus follicularis 'Big Boy' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Dotarła do mnie dzisiaj przesyłka z aliexpres a mianowicie szkło powiększające (x10) na obiektyw. Nakręciłem go na podstawowy kitowski obiektwy nikona. A to kilka zdjęć które dzisiaj zrobiłem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 No to teraz poszalejesz Łukaszu, takie szkiełko daje już niezłe możliwości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Pomęczę was dzisiaj trochę zdjęciami W poniedziałek dane było mi było zwiedzić szklarnie Dokkrb'a Jeszcze raz dzięki za oprowadzenie po swoich włościach Tak się napatrzyłem na muchołówki u niego, że sam powiększyłem swoją kolekcję muchołówek trochę Przedstawiam moją uprawę balkonową oraz przedstawiam parę zdjęć które są wynikiem zabawy ze szkiełkiem powiększającym A teraz rzut okiem na moje helkowe terraria Iglacy a teraz ze specjalną dedykacją dla Ciebie mała helkowa sesja przy naturalnym oświetleniu Heliamphora purpurascens "Ptari Tepui" Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora heterodoxa x minor Heliamphora chimantensis "Chimanta tepui" Heliamphora huberi 'Dwarf form' "Angasima Tepui" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora minor "Auyan Tepui" Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora ceracea "Cerro Neblina" Heliamphora spec. nov. Akopan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Widzę, że helki ode mnie bytują w dobrych warunkach . Pokaż nam fotki folli x nebli za jakiś czas- najlepsza krzyżówka jaką mam . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Dotarła do mnie 10W dioda za aliexpress i postanowiłem trocha pod nią porobić dzisiaj zdjęć Heliamphora exappendiculata "Apacapa Tepui" Heliamphora exappendiculata x uncinata"Amuri Tepui Heliamphora uncinata Giant Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora pulchella "Churi Tepui" Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora ceracea "Cerro Neblina" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora 'Tequilla' Heliamphora spec. nov. Angasima Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) No i to jest kurde powalająca różnica!! Zabawne... Krzysiek akurat zagłębił się w otchłań górskich jaskiń, aby badać świecący mech, za to Ty nareszcie z tych jaskiń wyszedłeś! (i na szczęście zabrałeś ze sobą swoje skarby) Mam nadzieje, że wszyscy przyznają mi racje, iż efekt końcowy jest o niebo lepszy - rośliny tętnią życiem na tych fotkach. Aż chce się je oglądać A wracając do poszczególnych roślin. Jest coś pięknego w Heliamphorze exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown - przypomina mi rzeźbę, bardzo oryginalny kształt kielichów (no i dobre ujęcie) Heliamphora pulchella "Churi Tepui" pod diodą również robi wrażenie. dziękuje za zdjęcia! ^^ Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dzisiaj parę zdjęć pokazujących początki mojej przygody z petiolarisami Zakupiłem ostatnio parę rosiczek u Davida Svarca Polecam zakupy u niego, zamówiłem 7 gatunków rosiczek powinienem dostać 9 roślin a dotarło ich do mnie aż 21 Tak więc za jakiś czas możece się spodziewać małej odsprzedaży petiolarisów z mojej strony Drosera falconeri x lanata ‘NT form’ Drosera darwinensis Drosera kenneallyi Jako bonus zdjecie dzbanka i cefalka Nepenthes ramispina "Peninsular Malaysia" Cephalotus follicularis 'Big Boy' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 20 Października 2016 Autor Share Napisano 20 Października 2016 Nie zapomnieliście jeszcze o mnie ? Dawno już mnie tutaj nie było i czas o sobie przypomnieć Miłego oglądania Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora uncinata Giant Heliamphora exappendiculata "Apacapa Tepui" Heliamphora exappendiculata x uncinata"Amuri Tepui Heliamphora huberi 'Dwarf form' "Angasima Tepui" Heliamphora spec. nov. Angasima Heliamphora parva "Cerro Neblina" Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora chimantensis "Chimanta tepui" Heliamphora elongata x ionasi "Tramen Tepui" Heliamphora ceracea "Cerro Neblina" Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Heliamphora exappendiculata "Chimanta Tepui" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora 'Tequilla' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Połowa to moje dzieci z tego co widzę ;D ładnie rosną w twoich rękach . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Jak zwykle niesamowite rośliny i lepsze oświetlenie - cieszą oko Najlepsze Heliamphora uncinata Giant, Heliamphora huberi 'Dwarf form' "Angasima Tepui" oraz Heliamphora ceracea "Cerro Neblina" ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi