chroman91 Napisano 21 Października 2016 Autor Share Napisano 21 Października 2016 Heliamfan widzę, że jeszcze rozpoznajesz helki które wyszły z pod twojej ręki ;-) Iglacy dzięki za miłe słowa :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Dzisiaj pokaże wam moją nową zabawkę z aliexpress Najpierw kilka zdjęć które zostało zrobione z jej wykorzystaniem A teraz dwa zdjęcia samej zabawki Jest to mini studio fotograficzne z wbudowanym oświetleniem ledowym + dwa tła ( białe i czarne). Jak znajdę chwilę czasu to zrobię więcej zdjęć z wykorzystaniem tego mini studio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Wow! Te helki są powalające! A zabawka całkiem fajna. Ile Cię wyniosła z przesyłką? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Dieball przesyłka za darmo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Po dość długiej mojej nieobecności tutaj wstawiam kilka zdjęć na znak że moje helki nadal mają się dobrze Heliamphora exappendiculata "Apacapa Tepui" Heliamphora exappendiculata x uncinata"Amuri Tepui Heliamphora uncinata Giant Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora huberi 'Bonnetia forest' Heliamphora neblinae "Cerro Neblina" Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora ceracea "Cerro Neblina" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) No nareszcie coś dodałeś Piękne i dobrze wybarwione Heliamphora uncinata Giant & Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown! Widzę, że nowe mini studio fotograficzne zdaje egzamin, jak za taką cenę, to efekt niezły. Sam muszę zrobić jakąś sesje, przy użyciu tego wynalazku (ostatnio do mnie doleciał, niestety - pogięty), ciekawe co z tego wyjdzie Edytowane 8 Lutego 2017 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Troche ograniczony czasowo bylem dlatego nie bylo zdjec ale postaram sie to zmienic ;-) A zaskocze Cie, te zdjecia robilem bez uzycia mini studia na tle czystej bialej kartki o doswietlalem rosliny naswietlaczem led od gory ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Troche ograniczony czasowo bylem dlatego nie bylo zdjec ale postaram sie to zmienic ;-) A zaskocze Cie, te zdjecia robilem bez uzycia mini studia na tle czystej bialej kartki o doswietlalem rosliny naswietlaczem led od gory ;-) Patrz, a dałbym sobie rękę uciąć, że korzystałeś z tego ustrojstwa. I bym teraz nie miał ręki . Osobiście przestałem robić zdjęcia przy oświetleniu z ledów, znacznie lepiej wychodzą zdjęcia jak oświetlam pojedynczą świetlówką 6500K. Rośliny się tak nie błyszczą i oświetlone są bardziej równomiernie, ale to tylko w moim przypadku. Do tej pory nie potrafię zrobić porządnego zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 Znalazłem dzisiaj chwilę czasu i strzeliłem parę fotek którymi się z wami podzielę. Dzisiejsza sesja była zrobiona z użyciem mini-studia made in china Więc dzisiaj kolory nie będą przekłamane przez żadne ledy. Miłego oglądania. Heliamphora spec. nov. Angasima Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora folliculata x neblinae - Clone 1 Heliamphora chimantensis "Chimanta tepui" Heliamphora heterodoxa "Gran Sabana" Heliamphora pulchella x chimantensis "Chimanta tepui" Heliamphora exappendiculata "Apacapa Tepui" Heliamphora exappendiculata "Amuri Tepui" Wild Seedgrown Heliamphora uncinata Giant Heliamphora huberi Bonnetia forest Heliamphora exappendiculata x uncinata"Amuri Tepui" Wild Seedgrown I na koniec rzut okiem na wybudzające się muchole Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kate Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Nie no faaaajne. Też kiedyś będę miała helki... a co... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2017 A taki tam mały rzut "okiem" na helkowe terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Korzystając z leniwego niedzielnego popołudnia zrobiłem sobie małe porządki w terrariach i jak to zwykle bywa zrobiłem parę zdjęć przy okazji;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Dzisiaj kolejna mala porcja zdjec ;-) Jak ta helka bardziej sie u mnie zagesci to bedzie jedna z moich ulubionych helek :-D Big Boy tez juz rusza ze wzrostem po zimie ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Korzystając z chwili wolnego część największych helek przesadziłem do większych doniczek. Większe doniczki= więcej potrzebnego miejsca więc musiałem przerobić mój system nawilżania. Stwierdzam, że teraz nawilżanie będzie o jakieś 30-40% skuteczniejsze bo bardziej równomiernie teraz para się rozchodzi po całym terrarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Przypomnę wam trochę o sobie i o moich helkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi