Skocz do zawartości

Moja kolekcja :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nic się tutaj nie działo, więc chyba pora to zmienić :) Od kilku miesięcy jest ciepło to i helki fajnie rosną i powiększają rozmiary. H. unci Giant jest już takich rozmiarów że nie mieści się w tym moim mini studio z chin :D Miłego oglądania ;)

DSC_9941.jpg

DSC_9943.jpg

DSC_9950.jpg

DSC_9951.jpg

DSC_9956.jpg

DSC_9960.jpg

DSC_9964.jpg

DSC_9970.jpg

DSC_9972.jpg

DSC_9973.jpg

DSC_9975.jpg

DSC_9976.jpg

DSC_9978.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 279
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ładne i zdrowe rośliny - szczególnie exappendiculaty.

Zaciekawił mnie C. 'Hummer's Giant', bo prawdziwy kultywar jest bardzo ciężki do zdobycia. Na tę chwilę w moim uznaniu Twoja roślina nie ukazuje cech oryginału, którego zdjęcie załączam poniżej (oficjalne zdjęcie rejestracyjne):

v29n4p120f4.jpg

Edytowane przez Ptaah
Odnośnik do odpowiedzi

W każdym razie miej na uwadze, że to może być fałszywy Hummer's. Trudno go rozróżnić, a i kolekcje są zdominowane przez fałszywki.

Moja roślina jest jeszcze zbyt młoda aby mieć pewność, ale mam go od "cefalowej" osoby, która jednocześnie oferowała Hummera i Hummera fake'a. Wziąłem tego pierwszego :)

Odnośnik do odpowiedzi

Muchówka ze zdjęcia najprawdopodobniej nie jest prawdziwą Draculą. Ten klon tworzy przyziemną rozetę i charakterystyczny czerwony pasek przy brzegach pułapki. Ogólnie oryginalny klon jest bardzo trudno dostać, bo w obiegu jest bardzo dużo podobnych roślin, które ludzie błędnie nazywają. Sam mam roślinę identyczną jak twoja i kupiłem ją jako 'Fake Dracula'.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

Mała aktualizacja tematu, bo w końcu chyba czas pokazać jak przez ostatnie miesiące podrosły moje helki ;) Niestety dzisiaj zdjęcia wykonane beż użycia mini studia z chin z postu #242 gdyż już się w nim nie mieszczą (mam już na oku większe na aliexpress ;) ) Miłego oglądania życzę ;)

DSC_1319.jpg

DSC_1332.jpg

DSC_1337.jpg

DSC_1339.jpg

DSC_1342.jpg

DSC_1346.jpg

DSC_1348.jpg

DSC_1349.jpg

DSC_1351.jpg

DSC_1353.jpg

DSC_1355.jpg

DSC_1357.jpg

DSC_1358.jpg

DSC_1360.jpg

DSC_1361.jpg

DSC_1363.jpg

DSC_1364.jpg

I na koniec mały bonus z helkowego terrarium Masdevallia ;)

DSC_1367.jpg

Odnośnik do odpowiedzi