chroman91 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Dawno nic się tutaj nie działo, więc chyba pora to zmienić Od kilku miesięcy jest ciepło to i helki fajnie rosną i powiększają rozmiary. H. unci Giant jest już takich rozmiarów że nie mieści się w tym moim mini studio z chin Miłego oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Ładne i zdrowe rośliny - szczególnie exappendiculaty. Zaciekawił mnie C. 'Hummer's Giant', bo prawdziwy kultywar jest bardzo ciężki do zdobycia. Na tę chwilę w moim uznaniu Twoja roślina nie ukazuje cech oryginału, którego zdjęcie załączam poniżej (oficjalne zdjęcie rejestracyjne): Edytowane 17 Lipca 2017 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 Do twoich helek moim jeszcze sporo brakuje ;-) :-P Hmm co do cefalka to mam go od Krzysztofa a jezeli dobrze pamietam on go zdobyl u kogos na CPUK. Może Krzysztof bedzie pamietal od kogo konkretnie zdobyl ten kultywar. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Mówisz o naszym forumowym bossie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) Forumowy boss ;-) :-B Dobre :-D O Dokkrb'ie mówię ;-) Edytowane 18 Lipca 2017 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Boss to Krzysztof - administrator A doktor to doktor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 A widzisz to sie nie dogadalismy ;-) :-P Za duzo Krzysztofów na forum ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 W każdym razie miej na uwadze, że to może być fałszywy Hummer's. Trudno go rozróżnić, a i kolekcje są zdominowane przez fałszywki. Moja roślina jest jeszcze zbyt młoda aby mieć pewność, ale mam go od "cefalowej" osoby, która jednocześnie oferowała Hummera i Hummera fake'a. Wziąłem tego pierwszego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 Jak podrosnie i wypusci bardziej okazale dzbanki wszystko zapewe sie wyjasni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Faktycznie tego 'Hummer's Giant' uzyskałem z wymiany na CPUKu tracąc kilka fajnych roślin, mam go od użytkownika FunToFunky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 Dzisiaj kilka ujęć z roślin trzymanych na balkonie Kwiaty Drosera regia Dionaea muscipula 'Dracula' Dionaea muscipula 'Scarlatine' Dionaea muscipula 'Brutal Shark' Drosera afinis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensi Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Muchówka ze zdjęcia najprawdopodobniej nie jest prawdziwą Draculą. Ten klon tworzy przyziemną rozetę i charakterystyczny czerwony pasek przy brzegach pułapki. Ogólnie oryginalny klon jest bardzo trudno dostać, bo w obiegu jest bardzo dużo podobnych roślin, które ludzie błędnie nazywają. Sam mam roślinę identyczną jak twoja i kupiłem ją jako 'Fake Dracula'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) Fake / Polish Dracula: Dracula: Edytowane 19 Lipca 2017 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 Dzięki za informacje, jak tylko wrócę do domu to sprawdzę od kogo mam tą muchołówkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 8 Października 2017 Autor Share Napisano 8 Października 2017 Mała aktualizacja tematu, bo w końcu chyba czas pokazać jak przez ostatnie miesiące podrosły moje helki Niestety dzisiaj zdjęcia wykonane beż użycia mini studia z chin z postu #242 gdyż już się w nim nie mieszczą (mam już na oku większe na aliexpress ) Miłego oglądania życzę I na koniec mały bonus z helkowego terrarium Masdevallia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi