Jaca-Dzbanecznik Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Moje doświadczenie jest znikome w porównaniu z innymi użytkownikami tego forum ;P Wiesz wybarwianie może też zależeć od klonu danej rośliny jaką posiadamy Może Tobie trafił się jakiś klon który łatwiej się wybarwia Być może, ale dotyczyło by to chyba tylko jednego gatunku, a wybarwiają sie wszystkie, midoxa, minor, nutans. Nowe terra już niebawem ledy też, mam nadzieję że im nie pogorszę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 ledy też, mam nadzieję że im nie pogorszę Chyba całe forum zaczyna testować ledy Ale to dobrze będzie kim porównywać wyniki w hodowli pod takim oświetleniem Sam mam już prawie gotowy zarys panelu ledowego dla swoich helek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Ojojoj! Nie całe forum - puki co, wiernie sobie trwam przy świetlówkach, a ponadto testuje lampę HQI - zużycie prądu jest wysokie i dość kosztowne w skali roku, jednak dla tego zrezygnowałem po 9 latach palenia z papierosów - by móc sobie poświecić aż nadmiar Jednak wiem i gdzieś tam wewnątrz mnie, jest mały głosik który wie, że w ledach jest przyszłość - to nie uchronne i dlatego większość idzie w ledy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 12 Września 2014 Autor Share Napisano 12 Września 2014 Parę porannych zdjęć z balkonu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 12 Września 2014 Autor Share Napisano 12 Września 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Co ta za pigmejki z 1 zdjęcia? Resztę rozpoznaję . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Hoho, ale Ci się tego namnożyło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 12 Września 2014 Autor Share Napisano 12 Września 2014 Co ta za pigmejki z 1 zdjęcia? Resztę rozpoznaję . Jest to Drosera roseana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Czyli jeszcze młodziutkie, świetne roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Dzisiaj wrzucam zdjęcie poglądowe terrarium z helkami. Po lecie helki za ciekawie nie wyglądają ale powoli wracają do formy z czasów życiowych. Z racji że ostatnio przybyło mi trochę nowych helek poprzesadzałem dzisiaj część do nowego podłoża ( mieszanka mchu suszonego, perlitu, pumeksu, wełny mineralnej, kory śródziemnomorskiej oraz trochę torfu dodałem). I jak widzicie na wierzchu wszystkie doniczki obsypałem korą gdyż młode helki były zarastane przez mech porastający martwy torfowiec. Obiecuję że jak tylko helki "wyładnieją " to wrzucę ich fotki. Jak dobrze pójdzie w weekend będę robił panel ledowy do tego terrarium i jak będę miał wenę zrobię mała relację wraz ze zdjęciami z budowy tego panelu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Korzystając z chwili wolnego czasu zrobiłem kilka fotek swoim roślinom Miłego oglądania;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Co to za cudo na ostatnim zdjęciu ostatniego postu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Co to za cudo na ostatnim zdjęciu ostatniego postu? To cudo to Brocchinia reducta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi