sphagnum Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 No nie ma, nie ma. Jest za to Castorama, Praktiker, Leroy Merlin, a w pobliżu centrum kilka sklepów/hurtowni ogrodniczych (wystarczy w google maps wpisać "sklep ogrodniczy rzeszów" i wyskakują). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Ty tak na serio czy kit? Mieszkam tu od urodzenia, moja matka i ojciec tez mieskzają tu od urodzenia i jezeli tu jest obi to ja władam nadprzyrodzoną mocą. Faktycznie, pomyliło mi się z Miejscem Piastowym widocznie. Chociaż nie wiem, może spróbuj strzelić piorunem z ręki czy coś. Jakby nie było, torf masz gdzie kupić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Chociaż nie wiem, może spróbuj strzelić piorunem z ręki czy coś. Nie udało się ; d Dziwne, wczoraj byłem w Castoramie, Praktikerze, Majstrze a nawet w TESCO i REAL'u i nie pomyślałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 No ale lepiej mendzić, że nie ma gdzie torfu kupić... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 No bo ja zawsze pytam o Sphagnum a nie o torf xD może dzisiaj nie, ale jutro albo w sobotę dokupie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Ogólnie jestem ateistką, ale dzisiaj chyba zrobię wyjątek i pomodlę się za ciebie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Problemem może być tylko przyniesienie 80 litrowego worka bo mniejszych ilości niestety w Obi czy Praktikerze nie mają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Głupoty gadasz maja po 20 litrów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Oczywiście, 20 litrów łatwo dostać. A 80 litrów wcale dużo nie waży. To nie jest 80 kg. Rozumiem, że nie każdy tutaj to rosły chłop, ale serio to nie jest jakiś niewyobrażalny ciężar. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barni Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Ze swojego doświadczenia wiem ze warto się samemu rozejrzeć za torfem 3,5 - 4,5 ph (na workach z reguły napisane tłustym dużym drukiem) a nie pytać dokładnie o Sphagnum bo często dajmy na to w kwiaciarniach nie wiedzą o co kaman. Możecie mi nie wierzyć ale naprawdę tak czasem jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Nic dziwnego, że nie wiedzą bo sphagnum i torf to dwie różne substancje. To trochę tak, jakbyś pytał w piekarni o mąkę i dziwił się, że nie wiedzą, iż chodzi Ci o chleb. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Reez w Castoramie (jest castorama w Rzeszowie) masz taki torf http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...st&id=17955 cena około 10 zł ja płaciłem 9 z groszem. Jak nie masz możliwości przenieść takiego wora to bierzesz plecak i ładujesz ile wlezie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Jak torf względnie suchy to 80 litrów będzie ważyło 18-20 kg. Transport ręczny jest utrudniony bardziej ze względu na gabaryt niż wagę Ale można na miejscu przesypać do dwóch toreb podróżnych po 10 kg Mina pracowników marketu będzie bezcenna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Jestem na tym forum nowa,to fakt,ale rośliny owadożerne już trochę uprawiam.Tłustosz agnata zgnił,bo nie lubi za mokrego podłoża.On rośnie razem z sukulentami.Do tego lubi wapienne podłoże.Nie wszystkie tłustosze znoszą tak mokro,trzeba pamiętać. A podłoże? Nie ma na Allegro? W sklepach z roślinami owadożernymi też powinno być.U nas jest torf długowłóknisty w takich żółtych workach - mały,ale tylko w jednym miejscu.Nie jest jasny,ale się sprawdza.Może trzeba popytać o ten w żółtych workach,bo pracownicy sklepów na ogół nie wiedzą co to jest sphagnum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 bo często dajmy na to w kwiaciarniach nie wiedzą o co kaman. Możecie mi nie wierzyć ale naprawdę tak czasem jest. Czasami zdarzało się że panie w kwiaciarni, gdy pytałem czy mają w swoim asortymencie rośliny owadożerne, robiły wielkie oczy i nawet nie wiedziały że coś takiego istnieje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi