Skocz do zawartości

tłustosz alpejski (naturlane warunki)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

a może ktoś się orientuję: jakie trzeba warunki spełnić żeby otrzymać pozwolenie na zbieranie roślin będących pod ochroną?

są takie warunki jednym jest np. tak jak kiler_89 pisał, kolejny warunek to np. czynna ochrona danej rośliny, ale to troche mniej bo przeważnie rośliny się obserwuje w środowisku naturalnym, ale np. aldrowande lub pływacza to raczej trzeba wyciągnąć z wody

ale jakie jeszcze można zpełniać warunki to nie wiem

ja sie pochwale, że mam takie pozwolenie dot. Głuszca tj. moge, a nawet musze zbierać pióra, moge podchodzić do gniazd tego ptaka i oglądać np. jaja, i musze jak spotkam, zbierać odchody :twisted: tych ptaków yuuuk!!

pzdr :cool:

Odnośnik do odpowiedzi

ponieważ uczestnicze w ochronie Głuszca w Beskidzie Sądeckim, a np. po takich odchodach można dużo stwierdzić

właśnie zapomniałem napisać

strasznie mnie to wciągło :cool: , ale poochraniał bym jeszcze jakieś owadożery w PL

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Będąc w Tatrach również zwróciłem uwagę na tłustosze, jest ich tam naprawdę dużo.

Spotkałem je w Dolinie Strążyskiej, Białego i Kościeliskiej.

pict0591qd2.th.jpgpict0649jx4.th.jpgpict0648ch4.th.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.