Skocz do zawartości

Głupota ludzka...

incluso

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

To forum o hodowli roślin, a tutaj pojawia się dyskusja na temat zdjęcia, na którym ktoś włożył papieroska do pułapki muchołówki, i robi się z tego wielostronicowa dyskusja na tematy iście egzystencjalne...po co to jest? Chciałbym tylko zaznaczyć, ze hodujemy TYLKO ROŚLINY. Takie, jak choćby trawa po której dziennie chodzimy (fakt, bardziej rzadkie i interesujące, ale istota problemu się nie zmienia). Czy ludzie oburzają się jak ktoś nadepnie na trawę? Krzyczy od razu "przestań, bo ją to boli"? Nie. To co trzymamy w doniczkach to nie niemowlęta, na które trzeba chuchać i dmuchać przez 24h na dobę i martwić się o to, jak się czują. Np. w odniesieniu do kilku powyższych postów - jak można porównać zaniedbanie roślinki w doniczce do bezczeszczenia zwłok? Ludzie, sorry, to już jest serio ostra przesada...No ale każdy może mieć swoje zdanie, tylko wyraziłem moją opinię. Koniec dyskusji z mojej strony
Po co to jest? Dla relaksu, dla zabawy i do czego komuś innemu to jeszcze jest potrzebne. Nie hodujemy tylko roślin, bo tylko rośliny nie są z natury drapieżne i nie polują na zwierzęta jak te, których dotyczy to forum.

Brzmisz jak bardzo, bardzo zestresowana osoba. Daj trochę na luz. Poza tym dyskusja nie polega na tym, że wypowiesz swoje myśli, zadasz pytania na które nie chcesz otrzymać odpowiedzi i pójdziesz sobie precz. Jeżeli chcesz tematów na poziomie, to nie oczekuj ich wyłącznie od innych, ale również od siebie. Liczę, że napiszesz jakiś w najbliższym czasie. Poza tym, litości, nie można już sobie nawet w Pubie porozmawiać?

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego na początku napisałem - przepraszam, nie zauważyłem, że to pub. Jak pub, to więcej mnie to nie obchodzi :P Powiedziałem, co miałem do powiedzenia :P

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego na początku napisałem - przepraszam, nie zauważyłem, że to pub. Jak pub, to więcej mnie to nie obchodzi :P Powiedziałem, co miałem do powiedzenia :P

Moim zdaniem na forum nie mogą być poruszane tylko ważne zagadnienia dotyczące roślin owadożernych. Jak powiedział Cephalotus: wrzuć na luz. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.