Skocz do zawartości

Wycieczka

Reez

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Ten temat nie dotyczy owadożerów, lecz bardziej mnie. Otóż:

Jutro jadę na jednodniową wycieczkę (7.10 - 19.00) do Pstrągowa, Siedlisko Janczar. Bedziemy grać w Paintballa, zwiedzać farmy i las (Paintball też bieganie po lesie) i nwm kompletnie co mam ze sobą wziąść. Macie jakieś pomysły?

Pozdr.

Oczywiście wiem, że na pewno upaćkam się farbą, bo ze mnie niezdara więc ciuchy te, w ktorych raczej już nie chodzę albo cuś. No nwm.

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chodzi o paintball, to zazwyczaj na miejscu rozdają jakieś mundury z demobilu i maski, także jakoś strasznie nie powinieneś się upaćkać ;). Tylko dobre buty weź ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chodzi o paintball, to zazwyczaj na miejscu rozdają jakieś mundury z demobilu i maski, także jakoś strasznie nie powinieneś się upaćkać ;). Tylko dobre buty weź ;)

Mam zamiar wziąść "pełne" trampki, takie co nie przemakają. A może bd miał szczęście i zobaczę owadożerka w lesie? :D (chociaż moim zdaniem szansa jest 1-10% na 100% xd)

Ale chodzi mi bardziej rzeczowo: prowiant? picie? ubrania na zmianę? może telefon?

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąć, nie "wziąść" :P

A do rzeczy - najlepsze do paintballa są buty trekkingowe, albo jakieś stare, schodzone zimówki (może Ci być ciepło, ale często na tych polach paintballowych jest trochę grząsko i w trampki wlezie Ci pełno syfu). A co do reszty - to normalna wycieczka przecież, więc w czym problem? :P Plecak, trochę żarcia, picia i telefon :P

Odnośnik do odpowiedzi

..... Bedziemy grać w Paintballa, zwiedzać farmy i las (Paintball też bieganie po lesie) i nwm kompletnie co mam ze sobą wziąść.....

Nóż (finkę), buty za kostkę, kompas, menażkę, zapałki w wodoszczelnym opakowaniu (prezerwatywa np), telefon, namiot, śpiwór, karimatę, saperkę, mapę topograficzna terenu, wpisać w telefonie nr do bliskich pod nazwą ICE; ICE2; itd,płaszcz przeciwdeszczowy, środek przeciw insektom, latarkę........

Odnośnik do odpowiedzi

....To wyjazd z klasą :P ....

aaaa rzeczywiście

To jeszcze lornetkę, siatki maskujące, pastę maskującą, race świetlne, pułapki na niedźwiedzie (kto wie, może będziesz musiał przytulić jakiegoś misia ;)), no i naładowany, z wolną pamięcią aparat fotograficzny :D

Odnośnik do odpowiedzi

Nóż (finkę), buty za kostkę, kompas, menażkę, zapałki w wodoszczelnym opakowaniu (prezerwatywa np), telefon, namiot, śpiwór, karimatę, saperkę, mapę topograficzna terenu, wpisać w telefonie nr do bliskich pod nazwą ICE; ICE2; itd,płaszcz przeciwdeszczowy, środek przeciw insektom, latarkę........

Wiesz, szczerze to nwm po co 13-letniemu dziecku prezerwatywa, saperka, nóż, kompas i mapa topograficzna o.O Ale pomogłeś chociaż środkiem insektobójczym.

LEPSZY POMYSŁ: ZAMIAST ŚRODKA INSEKTOBÓJCZEGO WEZMĘ KAPTURNICE! >8-D

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście nie można zapomnieć o dokładnym zapoznaniu się z treścią książki "Szkoła Przetrwania" autorstwa Bear'a Grylls'a :D Polecam!

Odnośnik do odpowiedzi

..... zapałki w wodoszczelnym opakowaniu (prezerwatywa np)....

......Wiesz, szczerze to nwm po co 13-letniemu dziecku prezerwatywa......

:dash1:

Bo chroni przed deszczem - można sobie na głowę założyć

lol

Edytowane przez karaluch
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.