chroman91 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Swoich roślinnych pupili znamy a podzielcie się swoimi zwierzęcymi pupilami Oto moi : żółwie stepowe i ich wybieg jeżyki Duduś Blondyna I na koniec krewety ;d Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Żółwie i jeże - rewelacja! Ja kiedyś miałam dużo zwierząt, oj miałam. Świnka morska, chomik, mysz, koszatniczka... Teraz już mam tylko rośliny. Na zwierzaki brakuje mi czasu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 No jak na Polskie warunki pupili masz nie codziennych. Jeże, żółwie na wybiegu, to chyba zachodni model. Bo u nas pupile to głównie psy i koty, a żółwie to się spotyka w terra w pokoju . Jeże zasadniczo są pod ochroną, pewnie jakieś uratowane ? Jakie małe są, fajne niezwykłe zwierzątka. A co to za gatunek ? Zachodni czy wschodni, bo to polskie jeże? I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ? Pewnie kulinarny xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 żółwie to się spotyka w terra w pokoju . Zimą. Kto ma możliwość, daje żółwiom pooddychać świeżym powietrzem, gdy robi się ciepło. Też tak robiłem, gdy miałem takiego gada. Z powodu długiego wyjazdu, oddałem go parę lat temu do zoo. I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ? Nie bardziej egzotyczny, niż uprawa roślin owadożernych chyba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Pozdrawiam ziomka, u nas te krewetki to takie modne Za sprawą pewnego pana hehe Cóż żołwi już od kilku lat nie mam, a mówicie, że żona i dzieci się nie liczą? Są jeszcze rybki, ale weź to ruchliwe bractwo ustrzel na zwykłym kompakcie, może się kiedyś uda ale obecnie nie ma się czym chwalić, ot akwariowy mini standard Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 A witam Sensei no tego " pana " każdy kto trochę zajmuje się akwarystyka w Siedlcach go zna No jak na Polskie warunki pupili masz nie codziennych. Jeże, żółwie na wybiegu, to chyba zachodni model. Bo u nas pupile to głównie psy i koty, a żółwie to się spotyka w terra w pokoju . Jeże zasadniczo są pod ochroną, pewnie jakieś uratowane ? Jakie małe są, fajne niezwykłe zwierzątka. A co to za gatunek ? Zachodni czy wschodni, bo to polskie jeże? I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ? O i tu się mylisz Polskie warunki są bardzo zbliżone do naturalnych warunków żółwia stepowego tylko zimy są ostrzejsze u nas . To nie są żadne uratowane jeże . Wschodni ani zachodni też nie Są to pigmejskie jeże afrykańskie A krewetki to taki sam kaprys jak rybki akwariowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Pewnie kulinarny xD Ooo xD , jak tak można zjadać pupili. Szkoda mi by było. Zimą. Kto ma możliwość, daje żółwiom pooddychać świeżym powietrzem, gdy robi się ciepło. Też tak robiłem, gdy miałem takiego gada. Z powodu długiego wyjazdu, oddałem go parę lat temu do zoo. No w summie masz racje, ale w lato z czym się nie wychodzi. Chyba tylko z rybkami akwariowymi, orłem i lwem xD . Tutaj raczej miałem na myśli małe żółwiki, małe gatunki. Bo ciężko mieć bestię z 7, 15 czy 20 kg w terrarium. Widziałem żółwie w sadzawkach na posesjach albo na podobnych wybiegach jak u chromana, ale dla mnie to całkowita nowość . Nie mniej podoba mi się bardzo. Szkoda tylko że ja nie mam zwierzątek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 U mnie w domu ogólnie dużo zwierząt jest Są też króliki ale też : 2 koty owczarek podhalański no i ojciec trzyma też gołębie wystawowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 No to git . Widziałbym u Ciebie jeszcze wybieg dla strusi hehe, pasowałby . PS. ładne króliczki, te malutkie słodko wyglądają... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 A witam Sensei no tego " pana " każdy kto trochę zajmuje się akwarystyka w Siedlcach go zna O i tu się mylisz Polskie warunki są bardzo zbliżone do naturalnych warunków żółwia stepowego tylko zimy są ostrzejsze u nas . To nie są żadne uratowane jeże . Wschodni ani zachodni też nie Są to pigmejskie jeże afrykańskie A krewetki to taki sam kaprys jak rybki akwariowe Bosh znowu mi się zacina to forum, jakieś stare posty nagle bóg wie skąd mi przychodzą... Tzn. ''jak na polskie warunki'' nie chodziło mi o warunki naturalne jakie mamy w Polsce, a raczej o upodobania Polaków co do zwierzątek domowych. Może lekko przesadziłem z tym, ale jak wspomniałem dla mnie wybieg dla żółwi w naszym kraju to nowość, dla innych może i nie. Więc to pigmejskie jeże afrykańskie, dla tego takie małe że mieszczą się w dłoni ? Myślałem że to podrostki dopiero, polskiego gatunku. To jeszcze większy plus... Co do krewetek... Więc wolisz skorupiaki od rybek , niech będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Chroman pozazdrościć Też miałem króliki jak byłem młodszy i bardzo miło to wspominam. Dochowanie się malutkich króliczków zawsze było największą frajdą Obecnie rodzicom zostały trzy kury i obawiam się, że mój syn nie doczeka się zobaczyć u dziadków na żywo nawet tego głupkowatego ptactwa... Ja to się wychowywałem na podwórku pełnym kaczek, kur, kota i psa. Niestety w zeszłym roku trzeba było uśpić staruszka Rexa - chory był, a miał 16,5 roku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Ja teraz mam pieska a wlasciwie sunie o imieniu Strzalka Rasa Labrador. Kiedys mialem chomiki, 2 swinki morskie a dosyc niedawno rodzine krolikow (mame i troje rodzenstwa) ale niestety wszystkie zostaly zezarte przez kota na ktorego teraz to ja poluje Fajna sprawa z tymi jezami. Trudne sa w hodowli? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 29 Maja 2013 Autor Share Napisano 29 Maja 2013 Fajna sprawa z tymi jezami. Trudne sa w hodowli? Nie są trudne Minimalna temperatura dla nich to 20 stopni poniżej 15 mogą zapaść w hibernację ( nikt jeszcze do tego nie dopuścił i nie wiadomo co się może wtedy wydarzyć) , karmimy suchą karmą dla kotów ( royal canin itp.) , owadami typu mączniaki . Fajne wesołe zwierzaki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Przeżyłem pięć psów i więcej nie chcę. Nie to że obowiązki tylko straszny żal że tak szybko odchodzą. Najdłużej miałem mieszańca który został adoptowany ze schroniska-17 lat przeżył. Prawdopodobnie chciał go ktoś utopić jako niechcianego szczeniaka bo panicznie bał się wody i skarp,mostów nad nimi. Poza tym były chomiki(te to dopiero krótko żyją), rybki i aktualnie jest świnka morska dwuletnia. Musiałem coś kupić dzieciakowi na otarcie łez po śmierci ostatniego chomika a to zwierzątko parę lat może wytrzymać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi