Skocz do zawartości

Wasi zwierzęcy pupile ;)

chroman91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No jak na Polskie warunki pupili masz nie codziennych. Jeże, żółwie na wybiegu, to chyba zachodni model. Bo u nas pupile to głównie psy i koty, a żółwie to się spotyka w terra w pokoju ^_^ . Jeże zasadniczo są pod ochroną, pewnie jakieś uratowane ? Jakie małe są, fajne niezwykłe zwierzątka. A co to za gatunek ? Zachodni czy wschodni, bo to polskie jeże? I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ?

Odnośnik do odpowiedzi

żółwie to się spotyka w terra w pokoju ^_^ .

Zimą. Kto ma możliwość, daje żółwiom pooddychać świeżym powietrzem, gdy robi się ciepło. Też tak robiłem, gdy miałem takiego gada. Z powodu długiego wyjazdu, oddałem go parę lat temu do zoo.

I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ?

Nie bardziej egzotyczny, niż uprawa roślin owadożernych chyba.

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam ziomka, u nas te krewetki to takie modne ;) Za sprawą pewnego pana ;) hehe

Cóż żołwi już od kilku lat nie mam, a mówicie, że żona i dzieci się nie liczą? ;)

Są jeszcze rybki, ale weź to ruchliwe bractwo ustrzel na zwykłym kompakcie, może się kiedyś uda ale obecnie nie ma się czym chwalić, ot akwariowy mini standard ;)

Odnośnik do odpowiedzi

A witam Sensei :) no tego " pana " każdy kto trochę zajmuje się akwarystyka w Siedlcach go zna ;)

No jak na Polskie warunki pupili masz nie codziennych. Jeże, żółwie na wybiegu, to chyba zachodni model. Bo u nas pupile to głównie psy i koty, a żółwie to się spotyka w terra w pokoju ^_^ . Jeże zasadniczo są pod ochroną, pewnie jakieś uratowane ? Jakie małe są, fajne niezwykłe zwierzątka. A co to za gatunek ? Zachodni czy wschodni, bo to polskie jeże? I co to za kaprys żeby hodować krewety XD ?

O i tu się mylisz Polskie warunki są bardzo zbliżone do naturalnych warunków żółwia stepowego tylko zimy są ostrzejsze u nas . To nie są żadne uratowane jeże . Wschodni ani zachodni też nie ;) Są to pigmejskie jeże afrykańskie ;)

A krewetki to taki sam kaprys jak rybki akwariowe :P

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie kulinarny xD

Ooo niee xD , jak tak można zjadać pupili. Szkoda mi by było.

Zimą. Kto ma możliwość, daje żółwiom pooddychać świeżym powietrzem, gdy robi się ciepło. Też tak robiłem, gdy miałem takiego gada. Z powodu długiego wyjazdu, oddałem go parę lat temu do zoo.

No w summie masz racje, ale w lato z czym się nie wychodzi. Chyba tylko z rybkami akwariowymi, orłem i lwem xD . Tutaj raczej miałem na myśli małe żółwiki, małe gatunki. Bo ciężko mieć bestię z 7, 15 czy 20 kg w terrarium. Widziałem żółwie w sadzawkach na posesjach albo na podobnych wybiegach jak u chromana, ale dla mnie to całkowita nowość :P . Nie mniej podoba mi się bardzo.

Szkoda tylko że ja nie mam zwierzątek niee

Odnośnik do odpowiedzi

A witam Sensei :) no tego " pana " każdy kto trochę zajmuje się akwarystyka w Siedlcach go zna ;)

O i tu się mylisz Polskie warunki są bardzo zbliżone do naturalnych warunków żółwia stepowego tylko zimy są ostrzejsze u nas . To nie są żadne uratowane jeże . Wschodni ani zachodni też nie ;) Są to pigmejskie jeże afrykańskie ;)

A krewetki to taki sam kaprys jak rybki akwariowe :P

Bosh znowu mi się zacina to forum, jakieś stare posty nagle bóg wie skąd mi przychodzą...

Tzn. ''jak na polskie warunki'' nie chodziło mi o warunki naturalne jakie mamy w Polsce, a raczej o upodobania Polaków co do zwierzątek domowych. Może lekko przesadziłem z tym, ale jak wspomniałem dla mnie wybieg dla żółwi w naszym kraju to nowość, dla innych może i nie.

Więc to pigmejskie jeże afrykańskie, dla tego takie małe :D że mieszczą się w dłoni ? Myślałem że to podrostki dopiero, polskiego gatunku. To jeszcze większy plus...

Co do krewetek...

Więc wolisz skorupiaki od rybek ^_^ , niech będzie.

Odnośnik do odpowiedzi

Chroman pozazdrościć :) Też miałem króliki jak byłem młodszy i bardzo miło to wspominam. Dochowanie się malutkich króliczków zawsze było największą frajdą :D

Obecnie rodzicom zostały trzy kury i obawiam się, że mój syn nie doczeka się zobaczyć u dziadków na żywo nawet tego głupkowatego ptactwa... Ja to się wychowywałem na podwórku pełnym kaczek, kur, kota i psa. Niestety w zeszłym roku trzeba było uśpić staruszka Rexa - chory był, a miał 16,5 roku :(

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teraz mam pieska a wlasciwie sunie o imieniu Strzalka :) Rasa Labrador. Kiedys mialem chomiki, 2 swinki morskie a dosyc niedawno rodzine krolikow (mame i troje rodzenstwa) ale niestety wszystkie zostaly zezarte przez kota na ktorego teraz to ja poluje moderatorr

Fajna sprawa z tymi jezami. Trudne sa w hodowli?

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna sprawa z tymi jezami. Trudne sa w hodowli?

Nie są trudne ;) Minimalna temperatura dla nich to 20 stopni poniżej 15 mogą zapaść w hibernację ( nikt jeszcze do tego nie dopuścił i nie wiadomo co się może wtedy wydarzyć) , karmimy suchą karmą dla kotów ( royal canin itp.) , owadami typu mączniaki . Fajne wesołe zwierzaki ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Przeżyłem pięć psów i więcej nie chcę.

Nie to że obowiązki tylko straszny żal że tak szybko odchodzą.

Najdłużej miałem mieszańca który został adoptowany ze schroniska-17 lat przeżył.

Prawdopodobnie chciał go ktoś utopić jako niechcianego szczeniaka bo panicznie bał się wody i skarp,mostów nad nimi.

Poza tym były chomiki(te to dopiero krótko żyją), rybki i aktualnie jest świnka morska dwuletnia.

Musiałem coś kupić dzieciakowi na otarcie łez po śmierci ostatniego chomika a to zwierzątko parę lat może wytrzymać.

Odnośnik do odpowiedzi