Skocz do zawartości

Wasi zwierzęcy pupile ;)

chroman91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Maczniaki to grzyby! Maczniki to owady :) Tak se czytam o tych jezach i fajna sprawa z nimi jest tylko szokuje mnie troche ich cena ;)

Oj no mączniki młynarki :P no cena zaczyna się od 200-250 czasami jak ktoś chce szybko sprzedać taniej sprzedaje ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżyki to zwierzęta nocne więc raczej kontakt z nimi jest albo wcześnie rano albo wieczorami . Ale latem jak jest ciepło to wyciągam je na trochę do wybiegu dla żółwi by sobie tam pozwiedzały świata kawałek . Ale czasami też się budzą jak otworze terrarium i o jedzenie się upominają ;) Jeżeli jeże nie są oswojone z obecnością człowieka to trzeba je stopniowo przyzwyczajać . Jak już poznają nasz zapach należy je przyzwyczajać do swojego dotyku ;) Samca kupiłem już oswojonego ale samiczka była strasznie "dzika ", ale w tym momencie już nie zwija się w kulkę nawet jak ją podnoszę;)

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
  • 7 months later...

Moje zwierzaki.

Suka o imieniu Afera. Wzięta ze schroniska ma 1,5 roku i 32kg(w dniu wzięcia24kg).

Iguana iguana rhinolophia sztuk dwie samica Atira i samiec Nesaru.3,5 letnie,110cm długości,waga ok.3kg.

post-6536-1394983353_thumb.jpg

Edytowane przez B-52
Odnośnik do odpowiedzi

Tak od trzech lat jest już zszokowana.

To diabeł wcielony który nie chce być brany na ręce.

Nic nie pomogło , żadne poradniki fora i.t.p. tłumaczące że potrzebuje czasu na przyzwyczajenie.

Owszem da się przekonać jak mam przy sobie żarcie ale tylko coś ekstra bo strasznie wybredna.

Niestety powoli się starzeje , zaletą tego jest że mniej ruchliwa i gryzie rzadziej.

Neutralne miejsce to kolana gdzie ciepło i można ją delikatnie głaskać :)

Odnośnik do odpowiedzi

Kraby(jednego udało się sfotografować)

post-6381-1395000649_thumb.jpg

Czy to jest Vampire Crab?

Miałem takiego :) Dałem za niego70pln i po dwóch tygodniach uciekł skubany,a te czerwone co są tanie i łatwe do dostania zostały.

Odnośnik do odpowiedzi