Skocz do zawartości

Wasi zwierzęcy pupile ;)

chroman91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Miałam oczkowe, ale chorowały (czarne oko). Paradoxy są wspaniałe, ta różnorodność barw... love Jak dorosną (aktualnie są w stadium L2 i L3) to spróbuję je rozmnożyć, choć niekoniecznie na sprzedaż - marzy mi się hodowla grupowa w ładnie urządzonym terrarium :)

Odnośnik do odpowiedzi

Te modliszki, które miałam (oprócz wymienionych: Rhombodera, Pseudempusa, Ephestiasula i Deroplatys lobata) są proste w hodowli, wystarczy im temperatura pokojowa i spryskanie terrarium raz na parę dni. A tak ogólnie to trzeba zapewnić modliszce np. siatkę do linienia i tyle pożywienia, żeby odwłok nie był wychudzony. Według mnie najmniej przyjemną rzeczą w hodowli modliszek jest utrzymanie hodowli karmówki. Muchy muszą mieć pożywkę, która szybko się psuje, a do tego bardzo szybko (i licznie) się mnożą. Starszym owadom można podawać mole woskowe lub świerszcze, które już nie są takie problematyczne.

Podsumowując, modliszki nie sprawiają większych problemów w hodowli niż straszyki, są o wiele ciekawsze w obserwacji, a Phyllocrania paradoxa to bardzo dobry gatunek na początek :)

Odnośnik do odpowiedzi

mrDIIL TU są opisy gatunków, zawierają wszystkie potrzebne informacje o hodowli. Jeśli chodzi o paradoxy, na początek dla jednej modliszki L1 odpowiednia będzie kliszówka, dla L2-L4 moczbox. Edytowane przez myself
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Moja nowa papuga - samiczka albinos :) Na razie no name :D

DSCF3376.jpg

DSCF3380.jpg

Ogólnie samczyk lepiej pozuje niż ona, ale wygłodniałe biedactwo jadło pierwszy posiłek w nowym domu z czego się bardzo cieszę :)

Biedronko :) czy to "mewa biała" .... wiesz o co chodzi? ;)

Odnośnik do odpowiedzi