Skocz do zawartości

Wasi zwierzęcy pupile ;)

chroman91

Rekomendowane odpowiedzi

Mi tam ich dźwięki podobają się :rotfl: No może poza tymi które wydają w momencie gdy coś je przestraszy :P wtedy jest to dźwięk przypominający wycie alarmu w samochodzie od którego aż uszy bolą jak jest się za blisko :P

Kobaltowe aleksy są wręcz cudne podobnie jak stalowe ;) Aleksy mam od kilku miesięcy tylko ale w przyszłości chciałbym spróbować je rozmnożyć.

Znajomy na siłę chce mi oddać nierozłączki fishera kobaltowe tylko tak się zastanawiam czy aleksy nie zrobią im krzywdy.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Moim zdaniem zrobią ale próbuj, najwyzej zrobisz dodatkową klatkę ;) Oczywiscie o krzyku też mowię o tym wyciu alarmu. A nierozłączki też potrafią przeszywająco piszczeć....z takich popularnych papug to chyba dwa najbardziej świdrujące uszy krzykacze :P Fisherki tez uwielbiam..bardziej niż te sztuczne różowoczelne ;)

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie nie chce żeby jakiemuś zwierzęciu pod moją opieką stała się krzywda;) Chodź moje aleksy nim do mnie trafiły siedziały w jednej wolierze z innymi gatunkami papug i "ponoć" ( wiadomo przy sprzedaży mówi się to co sprzedający chce usłyszeć) żyły w zgodzie.

No to jeśli mowa o tym wyciu alarmu to ten dźwięk faktycznie może przeszkadzać na dłuższą metę :P Hmm to chyba fisherki :P Na pewno są kobaltowe a co do konkretnego gatunku nierozłaczki nie mam w tej chwili pewności :P

Odnośnik do odpowiedzi

Świnki są kolejno opisane w rodowodach tak:

Xera von den Leverkusener Fellnasen (siwa)

angielski crested , slate blue tan , ur.02.06.2012 import Niemcy , ECR/127/2013/PL

Shirah Vanity Fair - wnuczka Hesti

gładkowłosa , czarna tan

Hestia z Saillernu( Ruda )

amerykański crested , czerwona , ur.05.04.2010 , import Czechy , ACR/012/2011/PL

A szczury są cudne polecam każdemu nie wiem czy wiesz ale one mają dużo wyższą temperaturę jak są łyse takie biegające grzejniki haha są wyjątkowo mądre biegają po pokoju ale za próg nie wyjdą wiedzą że nie wolno a jak wchodze do pokoju to tylko krzyknę do klatki dziewczyny i momentalnie są u siebie ,żeby było śmieszniej to w nocy idą spać do mojego syna na łóżko kładą się na poduszce i śpią z nim .

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo kasy niestety w nie wkładam żeby tak wyglądały ale wydaje mi się że warto ;-)))

A co do szczurów to ja zawsze jakieś mam, niema takiej opcji żeby ich u mnie nie było kocham je , te akurat pochodzą z adopcji wzięłam na dom tymczasowy i jakoś nie było chętnych więc zostały na stałe ;-)) zresztą tak samo jak i z psem .

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Przywitałam się w odpowiednim temacie, ale nie byłabym sobą, gdybym nie przedstawiła swojego stadka :)

Podrik's ARBUZ (chomik syryjski black lh)

DSC_6450.JPG

ORZESZEK Mientus (angielski crested czerwono-biały)

DSC_6428.JPG

LUDWICZEK Mientus (gładkowłosy biały)

DSC_6401.JPG

Toffik (znajda, ~5 lat)

DSC_5238.JPG

Od lewej: Brendi (znajda i bliżej nieokreślony mix, ~10 miesięcy), Sunia (w typie jamnika, 14 lat skończone), Jazz (Pełnik LAVANDULA, chiński grzywacz hl, 8 lat).

DSC_6049.JPG

Dargana (pełna krew angielska, 8 lat)

DSC_3193.JPG

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) Prawdę mówiąc bez zwierzaków nie wyobrażam sobie "siebie" - zresztą, to chyba rodzinne u nas. Żeby nie było, to z całości kot jest "bardziej" taty niż mój, a Jazz robi za trzecie dziecko moich rodziców rolleyes Z końmi mam styczność od dziecka (regularnie od 8 lat dopiero, z czego swoją mam niecałe 3 lata, a znam ją jakieś 5-6 lat i nie mam pojęcia jak my ze sobą tyle wytrzymałyśmy lol ). Jakbym kiedyś określała Darganę jako "Niedoszła kiełbasa", "Darmozjad", "Menda" itd. to odbierajcie to z przymrużeniem oka, to takie pieszczotliwe jest - wolę napisać na zaś, bo pismo rzecz ułomna i tonu nie oddaje ;)

A avatar na razie koński, bo muszę się dorobić ładnego foto tematycznego - tylko to trochę zajmie, bo moje roślinki są w "pieluchach" w większości 8)

Odnośnik do odpowiedzi

Na specjalne życzenie Biedronki wstawiam zdjęcie moich nowych podopiecznych - nierozłączki czarnogłowe.

Samczyk ma kolor kobaltowy a samiczka jest niebieska. Zdjęcia zrobione na szybko przy porannym karmieniu. Nie chciałem ich zbytnio stresować, niech się przyzwyczajają do nowego lokum.

post-4651-1431326397_thumb.jpg

post-4651-1431326419_thumb.jpg

post-4651-1431326413_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

W niedziele w mojej wolierze pojawiło się dwoje olejnych lokatorów. Są to kolejne nierozłączki ( czarna i popielata) ale dość płochliwe jeszcze i nie mam ich zdjęć ale zaprezentuję pozostałych lokatorów.

thumb_DSC_0096.JPG

thumb_DSC_0100.JPG

Biedronko w niedzielę byłem u hodowcy papug pod Warszawą, po wizycie u niego też już choruję na aleksandretty śliwogłowe ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny żółty Alex :)

A śliwogłowe to oczywiście cudo love Fajnie jakbyś się kiedyś zecydował, polecam młodziutkie osobniki. Obserwacja jak z zielonej głowy robi się ciemnofioletowa a potem śliwkowa jest niesamowite :) I kupuj u doświadczonego hodowcy który dobrze rozpozna płec, najlepiej zrobic badania DNA bo bardzo często są samce w hodowlach i mógłbys nie trafic pary biorąc młode. No chyba, że jednak dorosła dobrana para na początek :)

Odnośnik do odpowiedzi