chroman91 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Aleksa na zdjęciu jest mutacji lutino U młodych osobników tak na "oko" nie da się ocenić płci ptaków. Możliwe jest to tylko wtedy jeżeli jedno z rodziców jest nosicielem genu sprzężonego z płcią ( np. mutacja lutino jest sprzężona z płcią), w pozostałych przypadkach tylko i wyłącznie badania DNA. Na początek jednak wolałbym dorosłą dobraną parę Ale to dopiero w przyszłości zobaczymy jak to będzie. Na dniach powinien kluć się pisklak aleksy obrożnej Samiczka zniosła 3 jajka ale tylko jedno jest zalężone. W okolicach czwartku powinno się u mnie powiększyć grono papug Coś specjalnie dla Ciebie Biedronko Edytowane 2 Czerwca 2015 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Tak tak, znam te krzyżówki, głównie nimf ale to tak samo u innych papug Dzięki za zdjęcie śliwogłowych, no przepiękne są ! Gratuluję jajeczka i czekam na wyklucie Ja może w przyszłym roku będę miała młode Na razie samiczka za młodziutka bo z października jest ale za rok chciałabym się maleństw doczekać I pewnie się wezmę za budowanie większej klatki z tej okazji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Nie ma za co Pierwszy raz widziałem śliwogłowe na żywo, nie mogłem wzroku od nich oderwać Chodź i patagonki przyciągnęły moją uwagę W ciągu najbliższych dni się okaże czy grono aleks się u mnie powiększy. A może zamiast klatki spraw sobie wolierę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) W mieszkaniu ciężko o taki rarytas Ale mam jedną ścianę pustą, na razie jest tam szafka i klatka z papugami. W przyszłości chcę tam zrobić klatkę 1,8x1,5m a może i dłuższą Patagonki też ładne, ale na żywo nie widziałam Nie wiem też jak zachowanie ale skoro syreny obrożnych Ci nie przeszkadzają Śliwogłowe natomiast bardzo cichutkie w porównaniu do reszty Edytowane 3 Czerwca 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 1,8x1,5 m to też już spora przestrzeń dla papug Ja już się zastanawiam czy gdzieś mniejszej woliery nie zrobić, tak pod parę śliwogłowych właśnie Patagonki ładne i dużo większe od aleks, to już duże ptaszyska są. OJ nie przesadzajmy z tymi syrenami nie jest aż tak źle, chodź jak sąsiedzi spacerują po osiedlu to zatrzymują się u nas przy bramie i szukają źródła tych wszystkich dziwnych dźwięków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Dziś mijają cztery tygodnie jak straciłem swojego siedmio letniego przyjaciela Dopadło go schorzenie z którym walczyliśmy pól roku i gdy okazało się że wszystko jest na dobrej drodze nastąpiło nasilenie choroby Rozstania są zawsze bolesne tym bardziej gdy przychodzą przedwcześnie, miał drugie tyle życia przed sobą... Pomagał mi nawet przy remontach By zastąpić pustkę i ból po stracie przygarnąłem takiego oto tygrysa Ma osiem miesięcy, jest po wszystkich sczepieniach, badaniach i kastracji. Jest po przejściach co widać po przyszczypniętym uszku, jak na razie ma się coraz lepiej, nabiera masy i zaufania Uwielbia zabawy i już po mału redukuje mi rośliny z parapetu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Jacku przykro mi z powodu straty Nowy tygrysek przeuroczy no i od razu widać, że łobuz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Jacku przykro mi z powodu straty Nowy tygrysek przeuroczy no i od razu widać, że łobuz Oj tak musze jakoś przetrwać ten jego okres walki ze wszystkim Ale tak jest zawsze, kiedyś tłukły sie doniczki ceramiczne, dziś już tylko zbieram zawartość z tworzywa No i pięknie przycina pedy kwiatowe storczyków, wąsami parapetowych dzbanków tez nie pogardzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 W dniu dzisiejszym odwiedził mnie taki oto pisklak Wzbudził nie małe zainteresowanie Pojawiła się też mamuśka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Koty nigdy nie przestaną mnie bawić "Uwaga! Niezidentyfikowany, pierzasty obiekt na moim oknie!" A więc to tak wyglądają pisklaki kawek ^^ Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 Muszę wam się pochwalić Powiększyło mi się grono papug a mianowicie wykluła mi się jedna aleksandretta obrożna Przy kontroli gniazda strzeliłem szybką fotkę telefonem by matki nie stresować A tutaj dumny tatuś I na koniec pozostali latający lokatorzy woliery poza samiczką aleksy która siedzi w budce non stop Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Gratulacje !! Przesłodka mała ptasia !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 To mój zjadacz roślinek. Ma 7 miesięcy i nadal rośnie jak na drożdżach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Takie to oto wygłupy jak poduszka nie wygodna http://pl.tinypic.com/player.php?v=50myp&a...=8#.VXxFIPntmko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Mój najmłodszy lokator woliery ma już tydzień Edytowane 19 Czerwca 2015 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi