biedronkaoo7 Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Też miałam i patyczaki i straszyki i oczkową modliszkę Ale jakoś hodowla mnie nie pochłonęła Rozmnażasz modliszki ? Paradoxa zawsze mi się podobała Jakbyś miała na sprzedaż kiedyś to może byłabym chętna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Miałam oczkowe, ale chorowały (czarne oko). Paradoxy są wspaniałe, ta różnorodność barw... Jak dorosną (aktualnie są w stadium L2 i L3) to spróbuję je rozmnożyć, choć niekoniecznie na sprzedaż - marzy mi się hodowla grupowa w ładnie urządzonym terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Paradoxa bardzo ładna Hodowla modliszek (np. Paradoxy) jest problematyczna czy jak się opanowało "owadożerię" to raczej łatwa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Te modliszki, które miałam (oprócz wymienionych: Rhombodera, Pseudempusa, Ephestiasula i Deroplatys lobata) są proste w hodowli, wystarczy im temperatura pokojowa i spryskanie terrarium raz na parę dni. A tak ogólnie to trzeba zapewnić modliszce np. siatkę do linienia i tyle pożywienia, żeby odwłok nie był wychudzony. Według mnie najmniej przyjemną rzeczą w hodowli modliszek jest utrzymanie hodowli karmówki. Muchy muszą mieć pożywkę, która szybko się psuje, a do tego bardzo szybko (i licznie) się mnożą. Starszym owadom można podawać mole woskowe lub świerszcze, które już nie są takie problematyczne. Podsumowując, modliszki nie sprawiają większych problemów w hodowli niż straszyki, są o wiele ciekawsze w obserwacji, a Phyllocrania paradoxa to bardzo dobry gatunek na początek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Myślę, że nadmiar muszek to nie jest powod do narzekania dla właścicieli owadożerów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Kurczę, chyba zacznę hodowlę modliszek Jaki pojemnik okazałby się najbardziej optymalny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Jeśli chcesz hodować modliszki to poczytaj trochę o nich na odpowiednich forach bo tutaj i tak się wszystkiego istotnego nie dowiesz pytając post za postem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieuczesany Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Niedługo planuję zakup ptasznika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 (edytowane) mrDIIL TU są opisy gatunków, zawierają wszystkie potrzebne informacje o hodowli. Jeśli chodzi o paradoxy, na początek dla jednej modliszki L1 odpowiednia będzie kliszówka, dla L2-L4 moczbox. Edytowane 25 Września 2014 przez myself Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Uwielbiam szczury, zwłaszcza husky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Moja nowa papuga - samiczka albinos Na razie no name Ogólnie samczyk lepiej pozuje niż ona, ale wygłodniałe biedactwo jadło pierwszy posiłek w nowym domu z czego się bardzo cieszę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Moja nowa papuga - samiczka albinos Na razie no name Ogólnie samczyk lepiej pozuje niż ona, ale wygłodniałe biedactwo jadło pierwszy posiłek w nowym domu z czego się bardzo cieszę Biedronko czy to "mewa biała" .... wiesz o co chodzi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Hahaha oczywiście ale to raczej żuraw Ale dzięki za natchnienie, może ją Mewa nazwę, z dedykacją dla Ciebie Edytowane 15 Października 2014 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Ależ on w nią wpatrzony i dumny Pierś wypięta, uśmiech na dziobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Super! Będziesz do lęgów dopuszczała? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi