Skocz do zawartości

Sadzonki liściowe w samej wodzie

sarmun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam sadzonki liściowe muchołówki, ale chwilowo nie mam w ogóle torfu, do którego mógłbym je wsadzić, w związku z czym wsadziłem je do samej wody demineralizowanej i z tym wiąże się moje pytanie - czy coś z tego będzie, a przynajmniej, czy liście mają szanse dotrwać do wtorku/środy, kiedy powinienem mieć już torf dla nich?

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Edytowane przez sarmun
Odnośnik do odpowiedzi

Zasadniczo chodzi mi tylko o to, żeby jakoś je przetrzymać do środy, wtedy będę miał torf i już będzie wszystko normalnie. W tej chwili liście są mocno naświetlane (wyglądają nawet chyba trochę lepiej niż jak były w roślince). Póki co trzymają się, a czy coś z tego będzie, to zobaczymy później. Zakładając, że wszystko jednak by się udało, to ile musiałbym czekać na pierwsze zwiastuny nowych roślinek?

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się określić ile czasu potrzeba. Wszystko zależy od panujących warunków. Póki liście w całości nie są czarne warto trzymać w podłożu.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to u mnie wygląda. Zastanawia mnie, co się zrobiło na tym liściu po lewej. Tam wewnątrz pułapki można zobaczyć takie białe coś, maleńkie kropki. Nie da się tego zebrać stamtąd (z czego wnioskuję, że nie są to po prostu jakieś paprochy). Ma ktoś pomysł i ew. radę, co zrobić?

post-6344-1370197427_thumb.jpg

Edytowane przez sarmun
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.