kaskowe Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Witam Dzisiaj dla odmiany chciałam się pochwalić Ok 2 miesiące temu położylam kilka listków na torf, bo gdzieś przeczytałam, że w ten sposób można rozmnożyć muchołówkę. Zupełnie doświadczalnie postanowiłam sprawdzić skuteczność tej metody i obcięłam kilka dość ładnych listków zimowych. Niedawno zauważyłam efekty i nie ukrywam że jestem bardzo zadowolona, bo rezultaty przerosły moje oczekiwania Zarazem bardzo proszę o rady odnośnie tego kiedy mogę przesadzić małe muchołówki i czy potrzebują jakiejś szczególnej opieki. Poniżej wrzucam zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Brawo Jest czym się chwalić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Teoretycznie można już przesadzać przenosząc roślinkę z ziemią (np łyżką), aby nie potrzebnie naruszyć samą roślinkę. Ale ja bym tego jeszcze nie robiła bo wyraźnie widać, że nie ma potrzeby. Niech spokojnie sobie jeszcze rosną. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaskowe Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Dziękuję tak się jeszcze zastanawiam z czystej ciekawości, ile muchołówek wyszło. Póki co nie umiem tego przeliczyć ale pewnie za niedługo się dowiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Jest szansa, że się coś jeszcze pojawi. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi