Skocz do zawartości

Mutacja? Red Green rośnie pionowo

Kawasakiboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z muchołówką red green. Po zimie pułapki rosną pod ostrym katem do podłoża czyżby zmutowały. Okres spoczynku spędziła na parepecie, wiem że to nie najlepsze miejsce. Czy możliwe że muchołówka "zdziczała" lub zmutowała?? Od dłuzszego czasu ją obserwuję i nic sie nie zmienia.

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiedzili ją źli kosmici posiadający promień mutagenny, oddali pewnej kaprawej nocy z owego promienia strzał... czynnikiem mutagennym i tak powstała twoja mutacja:) Pomyśl, trochę albo lepiej poszukaj na forum.

Edytowane przez Bartnik
Odnośnik do odpowiedzi

Zamieszkuję w Belgii, już dawno jest tu dość słońca. gdy ją kupiłem była piekna kula pułapek, teraz wszystkie a jest ich ze 20 rosną pionowo, nowe też. Kwiatki mają dość słońca gdyż stoją non stop na tarasie od południa. Czyli rozumiem że to normalne. Więc kiedy mogę sie spodziewać normalnych lisci? Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy masz roślinę ? Pamiętam, że podczas zimowania zdarzało się moim 'Spiderom' wykształcać pułapki przyziemne, ale podczas okresu wegetacyjnego tworzyły w pełni charakteryzujące ten kultywar. Stąd też najlepiej jak wyślesz nam zdjęcia, bo bez tego trzeba mieć wyjątkowe zdolności w zakresie jasnowidzenia, żeby się wypowiadać :)

Pozdrawiam

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Od zeszłych wakacji. W doniczce jest pięć roślin. Zimowałem na parapecie temp nie była zbyt niska jak to w mieszkaniu, ale nie miałem gdzie indziej. Na wiosnę przesadziłem je w nowy torf rosną ładnie, ale pionowo a to nie jest charakterystyka red green. Przesyłam zdjęcia

post-80-1370441474_thumb.jpg

post-80-1370441485_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.