Kawasakiboy Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Witam mam problem z muchołówką red green. Po zimie pułapki rosną pod ostrym katem do podłoża czyżby zmutowały. Okres spoczynku spędziła na parepecie, wiem że to nie najlepsze miejsce. Czy możliwe że muchołówka "zdziczała" lub zmutowała?? Od dłuzszego czasu ją obserwuję i nic sie nie zmienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Nawiedzili ją źli kosmici posiadający promień mutagenny, oddali pewnej kaprawej nocy z owego promienia strzał... czynnikiem mutagennym i tak powstała twoja mutacja:) Pomyśl, trochę albo lepiej poszukaj na forum. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Moja też tak rośnie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Od miesiąca deszcz leje, słońca nie ma, rzecz się dzieje na początku okresu wegetacyjnego, a wy chcecie wybarwione i wyrośnięte muchołówki... ? To do szklarni pod lampy, wtedy będą wyglądały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Na razie lekko licząc znalazłem u siebie 5 mutacji. Nie liczę liści bez pułapek i.t.p. Pogoda sprzyja takim anomaliom i jak dla mnie to rekord pod tym względem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Zamieszkuję w Belgii, już dawno jest tu dość słońca. gdy ją kupiłem była piekna kula pułapek, teraz wszystkie a jest ich ze 20 rosną pionowo, nowe też. Kwiatki mają dość słońca gdyż stoją non stop na tarasie od południa. Czyli rozumiem że to normalne. Więc kiedy mogę sie spodziewać normalnych lisci? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Od kiedy masz roślinę ? Pamiętam, że podczas zimowania zdarzało się moim 'Spiderom' wykształcać pułapki przyziemne, ale podczas okresu wegetacyjnego tworzyły w pełni charakteryzujące ten kultywar. Stąd też najlepiej jak wyślesz nam zdjęcia, bo bez tego trzeba mieć wyjątkowe zdolności w zakresie jasnowidzenia, żeby się wypowiadać Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2013 przez Nwankwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Od zeszłych wakacji. W doniczce jest pięć roślin. Zimowałem na parapecie temp nie była zbyt niska jak to w mieszkaniu, ale nie miałem gdzie indziej. Na wiosnę przesadziłem je w nowy torf rosną ładnie, ale pionowo a to nie jest charakterystyka red green. Przesyłam zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 I w ogóle się nie wybarwiły... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Jeśli roślina ma zbyt mało światła to będzie tak "bujała" w jego kierunku (efekt jak na zdjęciu). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Cytat Jeśli roślina ma zbyt mało światła to będzie tak "bujała" w jego kierunku (efekt jak na zdjęciu). Kawasakiboy napisał, że są na płd. tarasie i mają dużo światła, więc to chyba odpada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Ale poniżej okna więc liście się ciągną do góry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 A skąd to wiesz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 daro7979 napisał: A skąd to wiesz? Na zdjęciu widać że roślina jest pod ramą szyby więc ma mniej światła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 To zdjęcie wykonane na parapecie, a z tego, co napisał Kawasakiboy, muchol stoi teraz na tarasie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi