1w0na Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Jeśli w okolicy masz sklep akwarystyczny to dowiedz się, czy jest możliwość zakupu wody RO. Dziś w Kakadu Targówek (jeden z większych, jak nie największy) wisiała kartka że sprzedają wodę RO za 0,45 czy tam 0,49 za litr. Oczywiście baniak we własnym zakresie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barni Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Siemka skoro już jesteśmy przy temacie wody chciałbym się podpiąć i zapytać czy woda uzyskana z agregatu chłodniczego nadawała by się do podlewania owadożerów ? Już się jakiś czas nad tym zastanawiałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Siemka skoro już jesteśmy przy temacie wody chciałbym się podpiąć i zapytać czy woda uzyskana z agregatu chłodniczego nadawała by się do podlewania owadożerów ? Już się jakiś czas nad tym zastanawiałem. W zasadzie tak, tylko jak i z czego spływa woda, czy po drodze nie ulega jakiemuś zanieczyszczeniu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barni Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Mam w pracy chłodnie więc woda spływa wprost z agregatu rurką, raczej niema się gdzie zanieczyścić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infidelity Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Pamiętam podobne pytanie z forum o innej tematyce, tam polecili przebadanie tej wody i wyszło że ma sporo niechcianych dodatków. Sprawdziłam tamten wątek: była mowa o związkach aluminium i miedzi, oraz o kurzu i innych świństwach z otoczenia, chociaż podobo ma to być porównywalne do RO. Można by się pokusić o sprawdzenie tego najzwyklejszym, kropelkowym testem akwarystycznym - na miedź na pewno takie są, nie wiem jak z aluminium Edytowane 10 Czerwca 2013 przez infidelity Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi