Skocz do zawartości

Filtr wody zelmer

qwertys

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli w okolicy masz sklep akwarystyczny to dowiedz się, czy jest możliwość zakupu wody RO.

Dziś w Kakadu Targówek (jeden z większych, jak nie największy) wisiała kartka że sprzedają wodę RO za 0,45 czy tam 0,49 za litr. Oczywiście baniak we własnym zakresie. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka skoro już jesteśmy przy temacie wody chciałbym się podpiąć i zapytać czy woda uzyskana z agregatu chłodniczego nadawała by się do podlewania owadożerów ? Już się jakiś czas nad tym zastanawiałem.

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka skoro już jesteśmy przy temacie wody chciałbym się podpiąć i zapytać czy woda uzyskana z agregatu chłodniczego nadawała by się do podlewania owadożerów ? Już się jakiś czas nad tym zastanawiałem.

W zasadzie tak, tylko jak i z czego spływa woda, czy po drodze nie ulega jakiemuś zanieczyszczeniu?

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam podobne pytanie z forum o innej tematyce, tam polecili przebadanie tej wody i wyszło że ma sporo niechcianych dodatków.

Sprawdziłam tamten wątek: była mowa o związkach aluminium i miedzi, oraz o kurzu i innych świństwach z otoczenia, chociaż podobo ma to być porównywalne do RO.

Można by się pokusić o sprawdzenie tego najzwyklejszym, kropelkowym testem akwarystycznym - na miedź na pewno takie są, nie wiem jak z aluminium ;)

Edytowane przez infidelity
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.