Ozoree Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 czego uzywacie do pomiaru wilgotnosci? czy takie cos jest odpowiednie http://allegro.pl/show_item.php?item=83373147 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Takie użądzenie to higrometr chyba ale w niższej cenie jest w NEPENTI :D:D;) http://www.nepenti.com/rosliny_zakup.php?P...=68&TowarId=272 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Jezeli nie zalezy Ci na idealnie dokladnym pomiarze (co do 1%) to zapraszamy do naszego sklepu internetowego www.nepenti.pl po higrometr exoterra. Porównujac z higrometrem wlosowym te myla się o około +-2% a takie 'pomylki' dla roslin owadozernych nie maja znaczenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Ja, nie używam niczego do pomiaru wilgotności moje roślinki rosna dobrze, a jak jest spora wilgotność to mają dużo cieczy (widze kiedy jest spora bo na foli którą przykrywam akwarium zbieraja sie kropelki wody). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Moje roślinki mają zapewnioną wilgotność dzięki temu że stoją na przykrywach akwariów w których plywaja rybki, ale mam i takie które rosną dobrze bez nawilżania a tak jak kolega wspomniał widać po kropelkach jaka jest wilgotność Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 Dokładnie jak poprzednicy. Jak są kropelki na szybie bądź folii, to znaczy, że wilgotność jest OK, a jak nie ma kropelek na szybie to jest za mała. Najlepszy sposób Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi