rust87 Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Witam ! Mam problem z rozpoznaniem trzech roślin możecie mi podać ich nazwy? Dzięki wielkie pozdrawiam! Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Cephalotus Proszę pilnować zasad poprawnej pisowni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Foto z lewej to kapturnica. Prawdopodobnie jakiś mieszaniec (Sarracenia hybride). W prawej doniczce to małe to jakaś rosiczka, za mała na identyfikację gatunkową. A to wysokie to zwykły chwaścik, do wyrwania . Przynajmniej na tym etapie rozwoju tak wygląda. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Ja bym obstawiał że rosiczka to Drosera aliciae. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Tu nie ma co identyfikować, najpierw weź się porządnie za ich uprawę, bo kapturnica wygląda TRAGICZNIE, do tego stopnia, że przypomina trawę, więc na dzień dzisiejszy identyfikuję ją jako Poa pratensis.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rust87 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2013 Tu nie ma co identyfikować, najpierw weź się porządnie za ich uprawę, bo kapturnica wygląda TRAGICZNIE, do tego stopnia, że przypomina trawę, więc na dzień dzisiejszy identyfikuję ją jako Poa pratensis.. Kapturnice kupiłem w czwartek wybrałem najładniejsza ze sklepu pozostałe wyglądały gorzej niż tragicznie, mam kilka odmian owadożerów i maja się bardzo dobrze zapewniam im idealne warunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 ok, to wszystko wyjaśnia, jak ich nie przesadziłeś to je przesadź, no i na słońce wystaw, będzie dobrze, za 2 miechy zgłoś się ponownie ze zdjęciami, wtedy zidentyfikujemy Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi