Skocz do zawartości

Energooszczędne oświetlenie terra

Brenas

Rekomendowane odpowiedzi

Kupowałem te świetlówki w leroyu osobiście.

Nie wiem gdzie ktoś zauważył, że to T8....

Obudowę też tam kupowałem

@edit

Racja :dash1: T5 mają inny gwint, a te co podałem to rzeczywiście T8

Sorry

Edytowane przez karaluch
Odnośnik do odpowiedzi

Te linki to świetlówki T8 na 100%, można wywnioskować za pomocą numeru EAN, wystarczy wpisać w google. Do świetlówek T5 jest tylko statecznik elektroniczny.

Edytowane przez blueb
Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem, źle napisałem post

Jakieś takie małe na dzbany coś mi się zdaje. Po jakimś czasie, będziesz musiał je zmienić na większe ;) Moim zdaniem świetlówki powinny wystarczyć, np te:

http://www.leroymerlin.pl/osprzet-oswietle...9135,l1203.html - 2szt

http://www.leroymerlin.pl/osprzet-oswietle...3370,l1203.html - 2 szt

W sumie będziesz miał 72 Waty. Powinno starczyć.

Obudowa (jedna) do świetlówek T5 to koszt ok 40zł (z elektronicznym statecznikiem).

T8 do twojego terra są zbyt długie (chociaż możesz pokombinować). TUTAJ masz rozpisane wymiary świetlówek względem ich mocy.

Możesz pobawić się LEdami, jak Człowiek w TYM temacie.

Miało być:

Obudowa (jedna) do świetlówek T8 to koszt ok 40zł (z elektronicznym statecznikiem).

T5 zbliżonej mocy, do twojego terra są zbyt długie (chociaż możesz pokombinować). TUTAJ masz rozpisane wymiary świetlówek względem ich mocy.

(Aż musiałem sprawdzić co mi tam świeci ;) )

Odnośnik do odpowiedzi

Wat to wat, co prawda mogą być niewielkie rozbieżności (wynikające z budowy, sposobu zapłonu, temperatury itd.), ale np. świetlówka 18W będzie pobierać mniej więcej tyle samo prądu co świetlówka kompaktowa 18W.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.