karaluch Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Kupowałem te świetlówki w leroyu osobiście. Nie wiem gdzie ktoś zauważył, że to T8.... Obudowę też tam kupowałem @edit Racja T5 mają inny gwint, a te co podałem to rzeczywiście T8 Sorry Edytowane 12 Czerwca 2013 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Te linki to świetlówki T8 na 100%, można wywnioskować za pomocą numeru EAN, wystarczy wpisać w google. Do świetlówek T5 jest tylko statecznik elektroniczny. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez blueb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Wiem wiem, źle napisałem post Jakieś takie małe na dzbany coś mi się zdaje. Po jakimś czasie, będziesz musiał je zmienić na większe Moim zdaniem świetlówki powinny wystarczyć, np te: http://www.leroymerlin.pl/osprzet-oswietle...9135,l1203.html - 2szt http://www.leroymerlin.pl/osprzet-oswietle...3370,l1203.html - 2 szt W sumie będziesz miał 72 Waty. Powinno starczyć. Obudowa (jedna) do świetlówek T5 to koszt ok 40zł (z elektronicznym statecznikiem). T8 do twojego terra są zbyt długie (chociaż możesz pokombinować). TUTAJ masz rozpisane wymiary świetlówek względem ich mocy. Możesz pobawić się LEdami, jak Człowiek w TYM temacie. Miało być: Obudowa (jedna) do świetlówek T8 to koszt ok 40zł (z elektronicznym statecznikiem). T5 zbliżonej mocy, do twojego terra są zbyt długie (chociaż możesz pokombinować). TUTAJ masz rozpisane wymiary świetlówek względem ich mocy. (Aż musiałem sprawdzić co mi tam świeci ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) A co byście powiedzieli o żarówkach? gdzieś widziałem na forum u kogoś w terra chyba 2 takie do roślin i jedna zwykłą 6500k http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...;hl=%BFar%F3wki Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Brenas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 To też świetlówki, tylko z gwintem żarówkowym E27. Wg mnie wyglądają gorzej, ale to kwestia gustu . Jak nie umiesz podłączać stateczników to może być Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 ale te nie biora mniej pradu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Wat to wat, co prawda mogą być niewielkie rozbieżności (wynikające z budowy, sposobu zapłonu, temperatury itd.), ale np. świetlówka 18W będzie pobierać mniej więcej tyle samo prądu co świetlówka kompaktowa 18W. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi