Majak93 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Witam przesadziłem małą rosiczkę do plastikowego kubka z pokrywką w której jest dość spory otwór ( taki kubek po shake'u ). Myślałem że to dobry pomysł i że tam będzie mi ładnie rosła ale teraz zacząłem się zastanawiać. Proszę więc Was drodzy forumowicze o pomoc. Zostawić ją tam czy lepiej wyjąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 W przypadku zdecydowanej większości rosiczek, nie ma to sensu. Do tego, żeby Ci precyzyjnie odpowiedzieć potrzeba nazwy gatunku, Panie Tarantino. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 W przypadku 3 sióstr z Queensland fajne rozwiązanie, ale jeśli chodzi o pozostałe rosiczki, to raczej złe. Duże prawdopodobieństwo na wystąpienie pleśni oraz na zgnicie rosiczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majak93 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Hmm rosiczka jest malutka i na razie chyba nie da się stwierdzić jaki to gatunek. Myślę że zostawię ją na razie i zobaczę jak będzie się coś z nią działo to ją wyjmę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Hmm rosiczka jest malutka i na razie chyba nie da się stwierdzić jaki to gatunek. Myślę że zostawię ją na razie i zobaczę jak będzie się coś z nią działo to ją wyjmę. Możesz dać jakieś zdjęcie, i opisać skąd ją masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majak93 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2013 Dostałem od kolegi rosiczkę i razem z nią w doniczce były małe siewki więc podejrzewam że to ten sam gatunek dodam zdjęcię dużej i tych małych. Pytałem kiedyś o gatunek tej dużej rosiczki to została zidentyfikowana jako nidiformis Jedną z tych mniejszych wsadziłem do tego pojemnika, ale już ją wyciągnąłem bo pokarm na niej zaczął pleśnieć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Na 100% to nie jest żadna z 3 sióstr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 To nidiformisy, najlepiej trzymać je po prostu na nasłonecznionym parapecie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi