chomikxd3 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 No więc..kupiłem sobie rosiczkę. Jest bardzo mała, nawet nie ma rosy, dlatego wystawiam ją często na słońce. Ile mniej więcej potrzeba by zaczęła być czerwona i miała rosę?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Zapodaj jakieś foto, to ocenimy sytuację. Bo jak na razie to nawet nie wiadomo o jakim gatunku mówimy i tym samym - czy akurat twoja rosiczka w ogóle wybarwia się na ten kolor. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Zapodaj jakieś foto, to ocenimy sytuację. Bo jak na razie to nawet nie wiadomo o jakim gatunku mówimy i tym samym - czy akurat twoja rosiczka w ogóle wybarwia się na ten kolor. Rosiczka przylądkowa. Wg mnie zdjęcia zbędne.. mała muchołówka, przylądkowa... ogólnie stoi na zachodnim parapecie... ale cały czas daję ją na słońce . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Jak tam sobie chcesz. W takim razie powiem tak: jesli to jest odmiana 'albino', to nigdy ci się na czerwono nie wybarwi. A jeśli nie - to cierpliwości Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Jak tam sobie chcesz. W takim razie powiem tak: jesli to jest odmiana 'albino', to nigdy ci się na czerwono nie wybarwi. A jeśli nie - to cierpliwości Nie.. to raczej nie jest albino.. I chodzi mi o dokładniejszy czas.. mniej więcej..tydzień? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 "Dajcie mi kryształową kulę, a przepowiem Wam przyszłość." ;-) Mała muchołówka to nie rosiczka. Generalnie jeśli liście są na tyle uszkodzone, że nie produkuje kleiku, to kleik pojawi się wraz z nowymi liściami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 i chodzi mi o dokładniejszy czas.. mniej więcej..tydzień? Ucz się cierpliwości. Jeśli chcesz wybarwionej teraz, kup plastikową Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 To ja może pokażę jak wygląda moja po 2 miesiącach. Tak wyglądała jak ją kupiłem: Tak wygląda teraz po 70 dniach: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Capensis typical. Już Ci się wybarwiła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi