Daaron Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Ja kupuję wodę demineralizowaną w Tesco po 5zł i nie sądzę, żeby to był duży koszt. Wody takiej starcza na miesiące . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dla Ciebie tyle wytarczy , dla innych nie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dla Ciebie tyle wytarczy , dla innych nie . Jeżeli ktoś ma takie ilości to nie widzę innego sposobu jak filtr RO wymieniony wyżej . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Zależy w wszystko od tego jakie mamy temperatury gdzie rośliny trzymamy i ile ich jest. Ja przy obecnych temperaturach i trzymaniu roślin na południowym balkonie dziennie wylewam około 3l wody, a gdyby chciał by rośliny miały cały czas wodę w podstawku to by wyszło z 5l. Edytowane 19 Czerwca 2013 przez sknerus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FishHunter Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 w Auchan aktualnie najtaniej są takie 5l-3,06 zł 10l-6zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 w Auchan aktualnie najtaniej są takie 5l-3,06 zł 10l-6zł W Kauflandzie obecnie 2,53 Tyle, że dali butelki jak przy wodzie mineralnej z cienkiego plastiku :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 U mnie muchołówki stoją cały czas na dworze i w te upały pewnie idzie codziennie z 5 litrów. Jednak nie pamiętam kiedy ostatnio kupowałem wodę destylowaną podlewam swoje rośliny kranówką i nigdy nic im nie było. Chyba mamy dobrą wodę, bo nawet żadne wykwity soli się nie pojawiają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FishHunter Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Masz to szczęście że masz miękką wodę, ale w sumie teraz to się rzadko zdarza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Musze z ciekawości kupić jakiś tester Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 U mnie żadnego testera nie trzeba. Czajnik zarasta kamieniem bardzo szybko. Już kilka dni po dokładnym czyszczeniu widać nalot. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mireks Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Kupowanie wody demineralizowanej to loteria. Ja kiedyś trafiłem na taką, która była prawdopodobnie demineralizowana chemicznie. W ciągu kilku dni zabiłem nią muchołówkę i drzewko BONSAI. Filtr będzie lepszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja ostatnio kupiłam wodę w innych sklepach niż zawsze za dwa razy niższą cenę. Jedna pachniała płynem do spryskiwaczy, druga benzyną. Odważyłam się podlewać tym rośliny i dobrze to przyjęły, nic się nie stało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi