Skocz do zawartości

Morze, nasze morze ...

Niekumaty Burak

Rekomendowane odpowiedzi

Temat założony dla miłośników morza i plaży (miłośnicy gór niech oglądają i się zachwycają eeek ). Zachęcam do wrzucania swoich zdjęć.

Poniżej kilka zdjęć z Dziwnówka, w którym byłem wczoraj.

xgj9.jpg

7apj.jpg

due4.jpg

5ct8.jpg

huwl.jpg

3gd.jpg

nit6.jpg

qy1q.jpg

2jjg.jpg

cvl7.jpg

u5.jpg

Edytowane przez Niekumaty Burak
Odnośnik do odpowiedzi

(miłośnicy gór niech oglądają i się zachwycają eeek )

Starałem się. Serio. Ale zbyt płasko tam jakoś. ;)

Bardzo fajne zdjęcia, ale i tak urlop - Beskid Niski i trzy ostatnie szlaki bieszczadzkie, które mi zostały.

Odnośnik do odpowiedzi

Wiało z południa i dlatego zbyt płasko na wodzie było :) Akurat spędziłam weekend w tej samej okolicy. Szkoda że wraz ze zbliżającym się 'wysokim sezonem' kończy się czas kiedy nad morzem dobrze się wypoczywa - osobiście nie znoszę tłumu, więc maj, czerwiec i wrzesień są dla mnie najlepsze w tych rejonach.

Odnośnik do odpowiedzi

... kończy się czas kiedy nad morzem dobrze się wypoczywa - osobiście nie znoszę tłumu...

Też nie lubię tłumów. W sobotę wystarczyło odejść od plazy strzeżonej około 100 metrów, w sezonie będzie to 200-300 metrów.

Nie zrozumieliśmy się. Chodziło mi o brak struktur niepłaskich powyżej 1000 m n.p.m. powiedzmy. ;)

Szum fali i krzyk mew ... bezcenne.

Odnośnik do odpowiedzi

'Moje' morze wygląda w zależności od pogody i dostępnej energii dość różnie ;)

Do wyboru są nadmorskie zwierzęta:

post-6353-1371493851_thumb.jpg

post-6353-1371493868_thumb.jpg

post-6353-1371493905_thumb.jpg

trochę sportu:

post-6353-1371493874_thumb.jpg

post-6353-1371493880_thumb.jpg

post-6353-1371493885_thumb.jpg

post-6353-1371493893_thumb.jpg

albo marne próby wyciśnięcia czegoś sensownego z mojego aparatu ;)

post-6353-1371493912_thumb.jpg

post-6353-1371493917_thumb.jpg

P.S. Spędzam w okolicach Dziwnówka większość wakacji od dobrych 25 lat więc wiem całkiem dobrze jak ominąć tłumy. Jak zacznie się lipiec to jedyną opcją będzie rower i wiejsko-turystyczne trasy na dzikie plaże :)

Edytowane przez infidelity
Odnośnik do odpowiedzi

3 fotki z kite'm robiła moja Mama, to jedyny fotograf który był w stanie wytrzymać moje wielogodzinne harce przy 5 albo i 7 Beauforta, były robione w Świnoujściu i Karlshagen - rzut kamieniem od Świnoujścia a jak widać robi się tam piękny przybój. Zdjęcie z żaglami to regaty Unity Line w Świnoujściu, dobrze im wtedy przywiało spod chmury :) A dwa ostatnie były robione z wydmy między Dziwnówkiem a Łukęcinem, w kilku miejscach ścieżka podchodzi bezpośrednio do skarpy.

Odnośnik do odpowiedzi

Szum fali i krzyk mew ... bezcenne.

Akurat krzyki mew nad morzem nie robią już piorunującego wrażenia. Chociażby w centrum Warszawy można je spotkać. okej

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

Akurat krzyki mew nad morzem nie robią już piorunującego wrażenia. Chociażby w centrum Warszawy można je spotkać. okej

Wszystko zależy od kontekstu. Ryk lwa w centrum miasta zdziwi, na sawannie zmrozi krew, mimo upału.

Kolejna porcja zdjęć z Dziwnówka. Tym razem były mewy i fale.

lhbt.jpg

85sb.jpg

mopt.jpg

scb3.jpg

fe6m.jpg

0e6q.jpg

nl35.jpg

3vti.jpg

h170.jpg

ffha.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.