6397_1570460271 Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Witam Zostałem szczęśliwym posiadaczem muchołówki. Wiem, że ot roślina owadożerna. W ostatnich dniach jest istna plaga komarów. Czy mogę karmić moją muchołówkę właśnie komarami? Dziękuję za odpowiedź. Łukasz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Jakby chciało Ci się poczytać cokolwiek o muchołówkach, na pewno byś nie zadawał tak banalnego pytania. Wystarczy poszukać. Do roboty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Teoretycznie nie musisz jej wcale karmić, ale jak Ci tak zależy to tak może jeść komary o ile komar nie jest większy niż pułapka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 A u mnie było coś takiego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 To pewnie koziułka a nie komar ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Też mi się tak złapało coś takiego, jeszcze niedawno mucha mi się złapała tak że wystawała jej cała głowa i pół ciała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 To troszke nie dobrze, z tego co zauważyłem gdy owad nie jest cały schowany w pułapce pułapka dziwnie reaguje i u mnie prawie zawsze od razu gnije zamiast otworzyć. Znowu nie raz miałem tak, że jednego owada usunąłem a pułapka zamykała się jeszcze kilka razy . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Moje bardzo często łapią te ogromne owady. I nie zauważyłam gnicia pułapek po złapaniu tego owada. Może dlatego, że aż tak się nie przyglądam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiatrak Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Też to zauważyłem jak większa ofiara i wystaje po za łapke to bardzo często łapka umiera. Edytowane 15 Lipca 2013 przez naven ort. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi