kszysiek Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Witam. Hoduje muchołówkę amerykańską od 9 miesięcy . Od (11) dni muchołówkę dałem do akwaria tak jak mi inne źródła internetowe polecały . W akwarium jest średnia temperatura 23-29 . Raz mi skoczyło 32 więc troszkę przewietrzyłem . Muchołówka jest około miesiąc temu miała zmieniony torf. Torf "Karaska" 3.0-4.0 Ph też polecany na forach, Chciałem kupić athena ale nie było. Muchołówce od około 2 dni czarnieją liście , ale rosiczka i Tłustosze o wiele lepiej mają w akwarium z tego co widzę więc nie wiem co się z muchołówką dzieje . Jeżeli ktoś chce może pisać na E-Mail : kszysiek12341@o2.pl lub GG : 37505650 Dzięki za pomoc . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Jakie źródła internetowe poleciły Ci wsadzenie muchołówki do "akwarium"? Muchołówka nie potrzebuje podniesionej wilgotności, nawet nie jest to wskazane dla niej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszysiek Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Sorki za Zzx (zły link ) Z tej strony czytałem : http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodn...wady-id115.html Ale jeżeli mówisz że nie powinno się trzymać w akwarium to wyciągam. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez kszysiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Poszukaj na forum odpowiednich informacji. Wszystko tu jest, tylko trzeba troszkę poszukać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszysiek Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Ok, Thx za pomoc . Mam nadzieje że wydobrzeje . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Opis na tej stronie jest tak ogólny (miejscami wręcz kłamliwy) że można go sobie w buty wsadzić Na przykład cyt. "Temperatura – pokojowa, latem od osiemnastu do dwudziestu stopni, natomiast zimą od piętnastu do osiemnastu. Jednak rosiczki wolą zimą trochę niższą temperaturę, najlepiej czują się przy pięciu stopniach." - COOO?!?!?!? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Racja, bardzo ogólnikowo to wszystko tam napisane. Lepiej skorzystać z rady RadoCMG i przewertować to forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, niż korzystać z takich mało wiarygodnych źródeł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Wyciąg tą muchołówkę z akwarium. Teoretycznie można ją tam trzymać ale wymaga to doświadczenia. W szkle jest podwyższona wilgotność która przy nadmiarze powoduje czernienie i gnicie rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Powiedz, jak stare są te czerniejące liście. U mnie też czernieją (trzymam w akwa), ale to ze starości. Dodam, że na początku (po włożeniu w akwa)czerniały - musiały się zaaklimatyzować. Daj jakieś zdjęcia. Masz dekiel na akwa ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi