Skocz do zawartości

Czerniejące liście po umieszczeniu w akwarium

kszysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Hoduje muchołówkę amerykańską od 9 miesięcy .

Od (11) dni muchołówkę dałem do akwaria tak jak mi inne źródła internetowe polecały .

W akwarium jest średnia temperatura 23-29 . Raz mi skoczyło 32 więc troszkę przewietrzyłem .

Muchołówka jest około miesiąc temu miała zmieniony torf. Torf "Karaska" 3.0-4.0 Ph też polecany na forach,

Chciałem kupić athena ale nie było.

Muchołówce od około 2 dni czarnieją liście , ale rosiczka i Tłustosze o wiele lepiej mają w akwarium z tego co widzę

więc nie wiem co się z muchołówką dzieje .

Jeżeli ktoś chce może pisać na E-Mail : kszysiek12341@o2.pl

lub GG : 37505650

Dzięki za pomoc .

Odnośnik do odpowiedzi

Opis na tej stronie jest tak ogólny (miejscami wręcz kłamliwy) że można go sobie w buty wsadzić :P Na przykład cyt. "Temperatura – pokojowa, latem od osiemnastu do dwudziestu stopni, natomiast zimą od piętnastu do osiemnastu. Jednak rosiczki wolą zimą trochę niższą temperaturę, najlepiej czują się przy pięciu stopniach." - COOO?!?!?!?

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciąg tą muchołówkę z akwarium.

Teoretycznie można ją tam trzymać ale wymaga to doświadczenia.

W szkle jest podwyższona wilgotność która przy nadmiarze powoduje czernienie i gnicie rośliny.

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz, jak stare są te czerniejące liście. U mnie też czernieją (trzymam w akwa), ale to ze starości. Dodam, że na początku (po włożeniu w akwa)czerniały - musiały się zaaklimatyzować. Daj jakieś zdjęcia. Masz dekiel na akwa ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.