Wrazik Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 ---do usunięcia--- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Ja chętnie bym pojechał, ale na razie przede mną jest za dużo niewiadomych, żebym mógł się teraz deklarować. Poza tym, jakbym w ogóle miał tam jechać, to z przyjacielem z Francji, który jest botanikiem i nie wyobrażam sobie pojechać tam bez niego. Tym bardziej, że sam bardzo chce. Na pewno wtedy zobaczyłoby się trochę więcej. Także ja swój wyjazd będę od niego uzależniał. A jak już tak chcesz ten wyjazd organizować, to jaka jest przybliżona kwota takiej wycieczki. Bo ja ostatnio usłyszałem kwotę, która trochę ścięła mnie z nóg... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Zaczynam grać w totka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Ja miałem wszystko zaplanowane łącznie z biletami, pieniądze odłożone ale okazało się, że reszta chętnych zrezygnowała:) przy 6-8 osobach wychodziło 6500-7000zł. Ale dziś już raczej sceptycznie podchodzę do takich planów z innymi osobami. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 A moze...Mount Kinabalu? Wyjdzie dużo taniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Mnie do wyjazdów namawiać nie trzeba szczególnie, dużo jeżdżę ale dlaczego uważasz że wyszłoby taniej Kinabalu? Myślę że byłbyś zaskoczony po podliczeniu kosztów. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Ameryka ogólnie jest dużo droższa od Azji. Szczególnie w kwestiach zakwaterowania, wyżywienia, atrakcji na miejscu itp. itd. Wystarczy zresztą zapytać ludzi takich jak Andreas Wistuba - dlaczego jeździ już tylko do Azji? Bo jest dużo taniej Jeździ do Azji, bo wszystko już złaził w Ameryce Południowej. ;-) Ja jak będę się wybierał na taki wyjazd, to najlepiej z botanikiem obeznanym w temacie, z kontaktami. Nie, żeby tylko ponapawać oczy wszystkim, bo wszystko nowe, ale znaleźć, coś wyjątkowego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 Złaził czy nie złaził, mi gadał, że jeździłby dalej, tylko Azja wychodzi lepiej cenowo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Temat jeszcze jest żywy w waszych zamysłach? Marzy mi się taka wyprawa, ale realnie patrząc, to ze względów finansowych pewnie nie wyrobiłbym się wcześniej niż 2017 a pewnie nawet 2018. Chyba że moje wyobrażenia finansowe o kosztach takiej ekspedycji są nieco zawyżone. Wiem, że można się wybrać na Borneo, na 3 tygodnie ze Stewartem McPhearsonem, za 2-2,3k £ ale organizując samemu na pewno jest dużo taniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Hej Niestety Wenezuela zeszła u mnie na dalszy plan. Sytuacja polityczna jest tragiczna i mało kto chce tam jeździć. Niepotrzebne ryzyko A Azja? Trusmadi? Kinabalu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Na razie się nie szykuje, szczerze powiedziawszy wciągnęły mnie zimniejsze klimaty i na razie zamiast dżungli wybieram tundrę Ale możliwe, że w przeciągu najbliższych 2 lat Azja też wpadnie. Jak coś, to ja jestem bardzo na tak. Trzymają mnie tylko fundusze, ale będę pomału odkładać. Gdybyś się orientował na jakie kwoty trzeba by się mniej więcej nastawiać, to daj znać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi