Skocz do zawartości

Czy taka ziemia bedzie odpowiednia?

CRISTAL2242

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

To jak był torf to bierz torf. Nie ma nic lepszego dla większości owadożerów niż zwykły torf. Inne gotowe mieszanki, poza tymi specjalnie przygotowanymi dla owadożernych, mają niepożądane domieszki. Wszystko nazwane ziemią torfową, podłożem torfowym itp odpada.

Odnośnik do odpowiedzi

trudno jutro polatam jeszcze poszukam,albo kupie torf bo akurat mieli.

Zamiast latać po prostu zapytaj się, czy jest szansa by sprowadzili Tobie paczkę 5l z hurtowni. :D

Odnośnik do odpowiedzi

Kup kwaśny torf,może być ten w żółtych workach - sprawdza się.Dodaj rzecznego lub źródlanego piasku i masz podłoże! rolleyes Ziemia to ziemia,a torf to torf.

Jak zaczęłam przygodę z owadożernymi,to właściwie musiałam sobie zawsze radzić sama,bo u nas na z... naprawdę nic nie można dostać.Na początku używałam tylko zwykłego kwaśnego torfu,jechałam rowerem do źródła i przywoziłam piasek.Ale przecież wystarczy czysta rzeczka.

Odnośnik do odpowiedzi

Kup kwaśny torf,może być ten w żółtych workach - sprawdza się.Dodaj rzecznego lub źródlanego piasku i masz podłoże! rolleyes Ziemia to ziemia,a torf to torf.

Jak zaczęłam przygodę z owadożernymi,to właściwie musiałam sobie zawsze radzić sama,bo u nas na z... naprawdę nic nie można dostać.Na początku używałam tylko zwykłego kwaśnego torfu,jechałam rowerem do źródła i przywoziłam piasek.Ale przecież wystarczy czysta rzeczka.

Co masz na myśli "zwykłego kwaśnego torfu"? <_<

Źródlany... piasek? eeek

Czysta... rzeczka? :cray2:

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi