d0b3kk Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Piasek z przydomowej piaskownicy brata, cefale już któryś raz w nim siedzą i się nie skarżą . Oczywiście zmieszany z torfem 3:2. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Tak będzie najlepiej ale,,,teraz to już chyba głupie pytanie,na allegro jest tego trochę jakie podłoże wybrać? Gotowy torf z perlitem i żwirkiem czy najlepiej kupić wszystko osobno i samemu mieszać?Chce wyhodować rosiczki,muchołówki,Tłustosze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) ... Nie ten temat A najlepiej mieszać samemu tak przy okazji. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) ... Nie ten temat A najlepiej mieszać samemu tak przy okazji. O kurcze....pomyliło mi się ;-] bardzo przepraszam. Ejjjjjjj nie pomyliło to mój temat o ziemi :rotfl: Edytowane 28 Czerwca 2013 przez CRISTAL2242 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Mi się pomyliło bo miałem napisać w innym ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Hi,a już myślałem ze tak się zakręciłem No ale już wiem że lepiej mieszać niż brać gotowca :rotfl: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Zależy ile masz roślin i ile masz zamiar mieć. Jeśli tylko jeden parapet - kup gotowce, jeśli to hobby na lata - inwestuj w torf, perlit, piasek, żwirek ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Chciałbym hodować na dłużej,tylko czy taki torf który zostanie może leżeć jakiś czas czy trzeba wykorzystać od razu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Może leżeć, w zamkniętym worku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Dzieki,wiec kupie wszystko osobno i pomieszam sam a jak coś zostanie to poczeka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko jaki to ma być piasek? taki jak do akwarium?Albo może ktoś da linki do konkretnego torfu pisaku i tak dalej,bo ja już nie wiem jaki kupić jeden ciemny inny brązowy skomplikowane te kwiatki... :rotfl: Edytowane 29 Czerwca 2013 przez CRISTAL2242 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko jaki to ma być piasek? taki jak do akwarium?Albo może ktoś da linki do konkretnego torfu pisaku i tak dalej,bo ja już nie wiem jaki kupić jeden ciemny inny brązowy skomplikowane te kwiatki... :rotfl: Taki jak do akwarium - piasek kwarcowy. Ewentualnie jak nie chcesz, żeby był widoczny ten piasek to kup sobie bazaltowy. Oczywiście o najmniejszej granulacji (0,1 mm - 0,8 mm). Edytowane 29 Czerwca 2013 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 A ja się nie zgodzę. Drobny piasek powoduje tylko jeszcze większe zbijanie się torfu, a nie jego rozluźnienie. Znacznie lepszy do tych celów jest żwirek/ grubszy piasek, granulacja 1-2mm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRISTAL2242 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2013 Ok już wiem jaki piasek a torf? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...st&id=13328 Ja osobiście bardzo polecam ten. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi