Moniurka Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Mojej kapturnicy zaczyna pleśnieć ziemia. Jak sobie z tym poradzić ? Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Moniurka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BlackMoon Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Użyj środka grzybobójczego "Topsin", on powinien ci pomóc z tą pleśnią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Jakie masz podłoże? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniurka Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2013 kwaśny torf z perlitem 2:1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Średnio na jeża wygląda to na pleśń, bo sama z siebie ziemia nie pleśnieje. Jeśli to faktycznie pleśń, to efekt pojawienia się pleśni jest na ogół związany ze słabą cyrkulacją powietrza. Jaką wodą podlewasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniurka Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Podlewałam przegotowaną, teraz destylowaną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Więc możliwe jest, że to wykwity soli, ale zdjęcie jest fatalnej jakości więc to tylko moje gdybanie. Możesz zamoczyć palec i przycisnąć nim lekko o podłoże i zobaczyć jak się nalot zachowa. Pleśń na ogół staje się mniej widoczny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi