Skocz do zawartości

Gdzie szukać tłustoszy?

qwertyweb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiecie może w jakich znanych sklepach (nie internetowych) można kupić tłustosze? Bo na żywo nigdy jeszcze go nie widziałem..

Przy zakupie w internecie dochodzą koszty przesyłki, nie będę mógł go dokładnie zobaczyć i trzeba się trochę natrudzić, więc chciałbym go kupić w sklepie..

--------------------------------------------------------------------

Kupiłem tłustosza w OBI , które tak to robi że jesteś szczęśliwy już od 22zł. takk

Edytowane przez qwertyweb
Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupowałam kilka roślin w leroy merlin to tłustosze też były. Nie wiem czy jeszcze mają tam te rośliny, dawno nie byłam.

Jedna sprawa - kupno tych roślin w sklepie wcale nie wychodzi taniej niż kupno od kogoś z forum. Tyle, że przez internet rośliny są sprzedawane bez doniczki, bez podłoża, więc trzeba się trochę przygotować na przybycie roślinki. A koszt niedużej, pospolitej rośliny owadożernej w sklepie to od kilkunastu do dwudziestu kilku złotych, często drożej niż jedna roślina i koszty przesyłki razem, tym bardziej, że od jednego hodowcy możesz kupić kilka roślin, a koszt przesyłki tylko jeden.

Odnośnik do odpowiedzi

A i te ze sklepu też trzeba od razu przesadzać ponieważ najczęściej są trzymane w nieodpowiednim podłożu. Także jak napisała koleżanka natalia.t, lepiej kupić ze sprawdzonego sklepu internetowego lub od kogoś na forum.

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą kupiłem ostatniego tłustosza w OBI ! ! yeahokej:rotfl:takk:Dyeahtakk:rotfl: dzięki Barni za info.

(ten tłustosz jest podwójny.) Czy powinienem go rozsadzić ? jeśli tak, kiedy i jak?

Edytowane przez qwertyweb
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 year later...

Kilka dni temu, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, podczas poszukiwań jakiś owadożerów po Legnickich marketach już zrezygnowany trafiłem na takie coś zakopane wśród Realowskich roślin :)

post-6830-1407668291_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 9 months later...
Gość dawwww

Polecam taki sklep ogrodniczy jak Ogrod-Marzen (allegro.pl/listing/user/listing.php?order=qd&us_id=17390038). Działają przez allegro, ale nie ma problemów z zamówieniem bez konta, po prostu telefonicznie.

Edytowane przez dawwww
Odnośnik do odpowiedzi