Barni Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Wczoraj wieczorem w pracy mieliśmy atak tych robaczków nie wiadomo skąd podejrzewam że przyleciały do zapalonego światła ale do rzeczy, czy ktoś kiedyś widział tego owada i wie może jak się on nazywa, a nie mam nawet żadnego punktu zaczepienia żeby zacząć szukać, wydaje mi się że to jest jakiś chrząszcz. Robione tel. więc jakość słaba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Wygląda jak chrzaszcz wodny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Ja bym obstawiała pływaka. Szuka wody - basenów, oczek wodnych, kałuż a czasami wpadnie i do słoika z woda, ale czasami mylą go metalowe powierzchnie. Edytowane 11 Lipca 2013 przez natalia.t Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Masz na myśli pływaka żółtobrzeżka? Jeśli tak, to wykluczone absolutnie. Już choćby same rozmiary to wykluczają. I nie jest to osobnik młody bo młode pływaki (larwy) są właśnie większe od imago. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barni Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Też myślałem o tym że może to być jakiś wodny chrząszcz jak zobaczyłem jego wygląd, ale odrzuciłem tą myśl z uwagi że on lata. Ale może faktycznie to jakiś wodny robaczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Też myślałem o tym że może to być jakiś wodny chrząszcz jak zobaczyłem jego wygląd, ale odrzuciłem tą myśl z uwagi że on lata. Ale może faktycznie to jakiś wodny robaczek. Z wiki można wyczytać że chrzaszcze wodne latają. http://pl.m.wikipedia.org/wiki/P%C5%82ywak...2tobrze%C5%BCek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barni Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 W sumie biorąc to na zdrowy rozum to muszą one się jakoś rozprzestrzeniać na inne zbiorniki wodne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi