Bartnik Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Witajcie, Na wstępnie muszę zaznaczyć, że trochę się zawiodłem wiele nazw roślin owadożernych jest przekręconych na tabliczkach informacyjnych, i tak np z "ventraty" robi się nagle alata .... Część roślin jest po prostu hodowana bez głowy takie rośliny jak heliamfory, muchołówki za szkłem wbudowaną w północną ścianę, bez dostępu światła.. Wyglądają po prostu fatalnie... (Zdjęcia robione telefonem, niestety wujek bartnik zapomniał aparatu....) Rok 2013 Rokiem roślin owadożernych: Za około godzinę wrzucę rośliny nie owadożerne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Pozwolę sobie wątek zaktualizować. Byłem ostatnio z dziewczyną i się trochę zdjęć zrobiło. Całość torfowiska wygląda lepiej jak rok temu, porosło im w sumie wszystko. Dzbanek w szklarni zmarniał trochę, Sarracenia Purpurea spp. venosa ścięta praktycznie do zera. Storczki w szklarni tragedia. Pogniłe, brak opieki, Vandy to tragedia... Szkoda strasznie, zmarniały przez rok od pięknych do kępek zgnilizny... Na samym ogrodzie parę pomyłek w nazwach, co jest dla mnie chore. Przykładowo nasz polski Bieluń dziędzierzawa (Datura stramonium L.) był podpisany jako Bieluń indiański (Datura inoxia). Cóż... Kto jak kto, ale oni tak oczywistych pomyłek nie powinni popełniać. Tak czy siak polecam każdemu, kto ma okazję być we Wrocławiu by wejść i zwiedzić. Mimo paru niesmaków - warto. Tylko dzień zmarnowany... Zdjęcia nie są super, fotografem nie jestem, to był mój pierwszy kontakt z lustrzanką, której obsługi praktycznie nie znam Edytowane 15 Lipca 2014 przez emczer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi