chomikxd3 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 jak zrobić taką kopułę z tłustoszy jak np.: http://www.rosliny-owadozerne.pl/uploads/m...83220_thumb.jpg ??? Nie przesadzać ich i same tak urosną czy co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Nic nie robić. Niektóre tłustosze dzielą się na tyle obificie, że samoistnie tworzą takie kopułki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) *OT O, mój tłustosz. Żeby nie spamować, dodam, iż przy zakupie była to jedna roślina, natomiast dzielił się po każdym kwitnięciu lub próbie kwitnięcia. Edytowane 18 Lipca 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Nie wiem czy moje obserwacje są trafne, ale u mieszańców meksykańskich zauważyłem że dzielą się intensywniej w mniejszej ilości światła. Ale to może być błędne spostrzeżenie Edit: Równie dobrze w tym przypadku mogą być to inne stresory tzn. zbyt wysokie natężenie światła lub temperatury chłodu przez dłuższy czas. Stąd właśnie nasunął mi się w tej chwili wniosek, że może na ilość podziałów wpływa czynnik stresowy. Edytowane 18 Lipca 2013 przez roslina1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi