Elżbieta Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Czy to możliwe ? Otóż doczytałam się ,że tak. Tyle,że jest to mało efektywne.Że trzeba nasiona wysiać na spryskane funficydem podłoże i nasiona mają być stratyfikowane 2 - 3 miesiące. Skoro wysiałam kapturnice,pływacza alpejskiego,to może spróbuję cefala? Tylko na jakie podłoże? A dlaczego przyszło mi to do głowy? Ot,właśnie dlatego! Zakwitł mi! Jeszcze otwiera pączki,a ma 39 cm łodygę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Tak, cefalek jest bardzo trudny w wyhodowaniu... . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Przede wszystkim gratuluje dochowania się kwiatu u Cephalotusa . Najwięcej info chyba jest tu: http://roslinyowadozerne.eu/art/rosliny/ce...ollicularis.php Ja osobiście podłoże zrobiłbym takie na jakim Twoja dorosła roślina wydała kwiat + 1 cm warstwa torfu na powierzchni dla lepszej absorpcji wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta Napisano 21 Lipca 2013 Autor Share Napisano 21 Lipca 2013 Allgreen - dzięki za link. Wszystko jasne.Będę próbować. . Oczywiście jak się zapyli.Mogę też i tego spróbować,albo niech to zrobią najlepiej owady. One najlepiej zapylają kapturnice, muchołówki na bagienku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Wiem,że temat stary,ale bez odpowiedzi Udało się coś z tego pędu wyhodować czy może próbowałeś z innych nasion? Sukces czy porażka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi