Skocz do zawartości

Byblis

Rekomendowane odpowiedzi

Zakup rośliny nie ma większego sensu, jest zbyt wiotka na wysyłkę. Jedynie z nasion można coś osiągnąć. A carnivoria to sklep z Ostravy, o ile wiem mają też polskie konto (przynajmniej kiedyś mieli)

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek napisał:
Zakup rośliny nie ma większego sensu, jest zbyt wiotka na wysyłkę. Jedynie z nasion można coś osiągnąć. A carnivoria to sklep z Ostravy, o ile wiem mają też polskie konto (przynajmniej kiedyś mieli)

Też myślę, że jest za wiotka.. ale nie zawsze z nasion może coś powstać.. po za tym czekanie.. że może coś wyrosnie.. a potem czekanie aż podrośnie.. ech.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

To zależy od nasion,jak myślicie,aby coś z tego wykrzesać.Niektóre mają krótką trwałość,nie wiem jak Byblis,ale najlepiej wysiać od razu.A skąd pewność,że przysłane nasiona są świeże.Może tam u kogoś długo leżały? Nie raz jeden kupowałam nasiona i nic z tego nie było,a jak wysiałam ze swoich to zawsze z pozytywnym skutkiem,nawet czasem aż za bardzo.

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłka roślin w przypadku Byblisów nie jest taka ryzykowna, jak tutaj piszą, kwestia odpowiedniego spakowania. Mieliśmy w Carnisanie rok temu Byblisy guehoi i liniflora, te pierwsze były duże, kępkowe, a te drugie pojedyncze, ok 6 cm wysokości , wysyłalismy w doniczkach z podłożem, docierały bez uszczerbku na zdrowiu. Sądzę, że David z Carnivorii także spakuje odpowiednio, ma w tym wieloletnie doświadczenie, można mu zaufać :))

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.