chomikxd3 Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Wiecie może skąd mam to wziąć? Na allegro nie ma.. a znalezienie w sklepach graniczy z cudem... . W Polsce nie rośnie. A może orientujecie się w jakiej cenie można ją kupić na tej stronie??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Na czplants.com jest po 15E http://www.czplants.com/p7418-Byblis-gueho...5---10-cm-clump . Na shop.carnivoria.eu masz nasiona Byblisu http://shop.carnivoria.eu/rainbow-plants . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Ale zł chyba tam płacić nie można ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Zakup rośliny nie ma większego sensu, jest zbyt wiotka na wysyłkę. Jedynie z nasion można coś osiągnąć. A carnivoria to sklep z Ostravy, o ile wiem mają też polskie konto (przynajmniej kiedyś mieli) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Człowiek napisał: Zakup rośliny nie ma większego sensu, jest zbyt wiotka na wysyłkę. Jedynie z nasion można coś osiągnąć. A carnivoria to sklep z Ostravy, o ile wiem mają też polskie konto (przynajmniej kiedyś mieli) Też myślę, że jest za wiotka.. ale nie zawsze z nasion może coś powstać.. po za tym czekanie.. że może coś wyrosnie.. a potem czekanie aż podrośnie.. ech. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Bez cierpliwości daleko w tym hobby nie zajdziesz, gwarantuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Cierpliwość mam. Ale nie lubię wysiewać roślin. CZekać aż siewki dorastają i patrzeć na to.. to czysta przyjemność.. ale nie wysiewanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 chomikxd3 napisał: Ale zł chyba tam płacić nie można ;/ Można, można bo pisałem ostatnio z Davidem gdyż jestem zainteresowany zrobieniem małych zakupów u niego. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 To zależy od nasion,jak myślicie,aby coś z tego wykrzesać.Niektóre mają krótką trwałość,nie wiem jak Byblis,ale najlepiej wysiać od razu.A skąd pewność,że przysłane nasiona są świeże.Może tam u kogoś długo leżały? Nie raz jeden kupowałam nasiona i nic z tego nie było,a jak wysiałam ze swoich to zawsze z pozytywnym skutkiem,nawet czasem aż za bardzo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Wysyłka roślin w przypadku Byblisów nie jest taka ryzykowna, jak tutaj piszą, kwestia odpowiedniego spakowania. Mieliśmy w Carnisanie rok temu Byblisy guehoi i liniflora, te pierwsze były duże, kępkowe, a te drugie pojedyncze, ok 6 cm wysokości , wysyłalismy w doniczkach z podłożem, docierały bez uszczerbku na zdrowiu. Sądzę, że David z Carnivorii także spakuje odpowiednio, ma w tym wieloletnie doświadczenie, można mu zaufać ) Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi