Bartnik Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Witajcie jak w temacie cóż to za stwór:) Wczoraj wyrwałem go z paszczy kota, który się nim bawił, że za bardzo nie umie latać przygarnąłem do domu, tylko co to jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ten stwór wygląda mi na ptaka nie wiem na jakiego konkretnie. Jeśli kot go nie okaleczył to wypuść go na wolność, posadź na gałęzi. Pewnie niedawno z gniazda wyleciał i nie bardzo radzi sobie z lataniem, ale nic mu nie będzie. U mnie dużo sikorek się lęgnie i czasami pisklaki przesiadują na gałęziach i nie chce im się latać, nawet do ręki można je wziąć, bo nie uciekają, ale dwa dni i śmigają aż miło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Dałbyś zdjęcie od góry? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Ja stawiam na samiczkę dzwońca, z wypuszczeniem jest ten problem, że wraca ... pierwsze co robi to zawraca do domu, raz nawet już myśleliśmy, że odleci niestety naszą radość ostudził huk ptaka uderzającego w szybę... Wywiozę go dziś do parku stamtąd nie wróci:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 A jak go wypuszczasz? Jeśli z okna na wysokości kilku pięter to może wracać, bo nie umie latać i boi się daleko odlatywać, a nie ma gdzie wylądować. Wypuszczaj go jak zejdziesz na ziemię, to wtedy może znajdzie sobie jakiś krzaczek, drzewko, albo po prostu siądzie na ziemi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) "Wywiozę go dziś do parku stamtąd nie wróci:)" - To brzmi jakbyś był jakimś zabójcą . Edytowane 23 Lipca 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Jak dla mnie jest to szczygieł. Młode mają takie pregi, jedynie skrzydła mają żółty pasek, jak u dorosłych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Jak dla mnie jest to szczygieł. Młode mają takie pregi, jedynie skrzydła mają żółty pasek, jak u dorosłych. Jak na moje oko to na 75-80% to nie jest szczygieł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Spytaj się np. tutaj http://forum.przyroda.org/ptaki-vf2.htm?si...cf1f04b1d916139 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Obstawiam czyżyka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Moim zdaniem to szczygieł Tylko że jest młody i jeszcze nie ma takich kolorów jak dorosły ptak... Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Po głębszych refleksjach stwierdziłem, że chyba macie racje i jest to młody szczygieł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 " Młode ptaki brązowoszare z ciemniejszymi, nieregularnymi podłużnymi prążkami, jedynie skrzydła podobnie jak u dorosłych czarne z żółtym pasem. Nie występuje też u nich charakterystyczny rysunek na głowie, choć widać już kombinację żółto-czarno-białej barwy na skrzydłach." ~ Wikipedia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Podłączę się do tematu. Dzisiaj taki oto agent wleciał mi na balkon i przyczepił w rosiczkę i nie mógł uciec bez pomocy Nie znam się na ptakach ale to pewnie ktoś pospolity, wiecie kto to? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Obstawiałbym samicę kosa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi