Skocz do zawartości

Co to za ptak.

Bartnik

Rekomendowane odpowiedzi

Ten stwór wygląda mi na ptaka :D nie wiem na jakiego konkretnie.

Jeśli kot go nie okaleczył to wypuść go na wolność, posadź na gałęzi. Pewnie niedawno z gniazda wyleciał i nie bardzo radzi sobie z lataniem, ale nic mu nie będzie. U mnie dużo sikorek się lęgnie i czasami pisklaki przesiadują na gałęziach i nie chce im się latać, nawet do ręki można je wziąć, bo nie uciekają, ale dwa dni i śmigają aż miło.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiam na samiczkę dzwońca, z wypuszczeniem jest ten problem, że wraca ... pierwsze co robi to zawraca do domu, raz nawet już myśleliśmy, że odleci niestety naszą radość ostudził huk ptaka uderzającego w szybę... Wywiozę go dziś do parku stamtąd nie wróci:)

Odnośnik do odpowiedzi

A jak go wypuszczasz? Jeśli z okna na wysokości kilku pięter to może wracać, bo nie umie latać i boi się daleko odlatywać, a nie ma gdzie wylądować. Wypuszczaj go jak zejdziesz na ziemię, to wtedy może znajdzie sobie jakiś krzaczek, drzewko, albo po prostu siądzie na ziemi.

Odnośnik do odpowiedzi

" Młode ptaki brązowoszare z ciemniejszymi, nieregularnymi podłużnymi prążkami, jedynie skrzydła podobnie jak u dorosłych czarne z żółtym pasem. Nie występuje też u nich charakterystyczny rysunek na głowie, choć widać już kombinację żółto-czarno-białej barwy na skrzydłach." ~ Wikipedia

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.