ania :) Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Wiem, że podobne tematy były, ale chciałam zapytać was, forumowiczów skąd konkretnie bierzecie wodę do swoich roślin. Ja mam rosiczkę, 2 dzbanki i przygotowuję się do terra z tłustoszami. Mimo tak niewielu "naczynek" kanki z destylką idą dosłownie "jak woda" Keramzyt tak paruje, że trzeba bardzo często dolewać + zraszanie itd... Czy macie jakiś patent na "tanią" wodę? Czy kupiliście specjalnie filtry RO? A może przepuszczenie przez zwykłą brittę wystarcza? Będę wdzięczna za info jak sobie z tym radzicie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ja mam wodę z nieba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ja również. Moim skromnym zdaniem jest najlepsza (jeśli oczywiście nie mieszkasz na bardzo uprzemysłowionym terenie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Kup filtr RO, inwestycja bardzo szybko się zwróci. Jest to stosunkowo tanie i wygodne rozwiązanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Fajne macie niebo, bo moje już dłuższy czas się buntuje... Tak właśnie myślałam, żeby sobie osmozkę "zapodać". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Keramzytu, który ma tylko podnosić wilgotność i z którego rośliny nie ciągną wody nie trzeba zalewać destylowaną. A poza tym to cóż, trzeba szukać. Z jednym sklepie 5 litrów dostaniesz za 6zł, gdzie indziej za 2. A jeśli i to zbyt duży wydatek to pozostaje filterek. Tez się nad nim zastanawiam, bo woda już mnie za dużo kosztuje, a być może przy ilościach, które zużywam, będzie się zwracać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incluso Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 fajne macie niebo, bo moje już dłuższy czas się buntuje... A bo jak pada to się łapie nie butelkę czy dwie tylko kilkadziesiąt litrów Ja po deszczu nałapałem jakieś 25 litrów, i do końca sezonu już raczej nie przewiduję uzupełniania zapasów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
northerka Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 ja podlewam wodą z kranu, ale taką ostałą (z reszta ja mam maluskie te swoje roslinki i sobie na parapecie stoją, niemam wody z nieba ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 ja podlewam wodą z kranu, ale taką ostałą (z reszta ja mam maluskie te swoje roslinki i sobie na parapecie stoją, niemam wody z nieba ) Rozumiem, że mieszkasz na pustyni albo na którymś z biegunów. A dlaczego nie podlewasz destylowaną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
northerka Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 bo takiej wody niemam, nie no w bloku mieszkam, latem wystawiam je na balkon by sobie połapały muszki, bo tak to im ciezej, ale byl czas ze chyba je zwabiały i mialam pelno malych muszek w pokoju x/ Zyje im sie raczej dobrze ale pewnie od tej wody sie mech robi na wieszchu na ziemi, ale im nic sie nie dzieje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) bo takiej wody niemam Ehh w marketach spokojnie taką wodę idzie kupić W Kauflandzie masz za 2,50 zł baniak 5l. Edytowane 23 Lipca 2013 przez RadoCMG Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
northerka Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 a nie mogą miec zwykłej kranowy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 a nie mogą miec zwykłej kranowy? Nie. Poczytaj podstawy hodowli owadożerów na forum. Od tego powinnaś zacząć pobyt tutaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 a nie mogą miec zwykłej kranowy? Zapraszam do lektury http://roslinyowadozerne.eu/ http://www.flytrap.pl/ poczytaj bo widzę, że nie masz ZIELONEGO pojęcia o tych roślinach P.S ALT Ci nie działa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
northerka Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 rok sobie u mnie rosną i mają sie dobrze to dlaczego mam nagle zmieniac wodę na destylowaną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi