chomikxd3 Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Natknąłem się na nią na tym forum : http://www.vorasite.fr/pages/ibicellapag.html i widzę ją pierwszy raz : o podobnie jak : http://www.vorasite.fr/pages/autres_plantespag.html To również jakaś owadożerka? Nie słyszałem o niej na tym forum chociaż teraz zauwazyłem kilka tematów. W jezyku polskim chyba nic o niej nie ma.. Moze ktoś mi coś o niej powiedzieć? Edytowane 24 Lipca 2013 przez chomikxd3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nargus Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Tłumacząc sobie z kilku języków: - roślina pseudoowadożerna - posiada zdolność chwytania owadów, - niemająca możliwości trawienia lub wchłaniania pokarmów tego typu - nie wytwarza enzymów trawiennych Chociaż jak owada złapie owad umrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Wystarczyło by mi ,,pseudoowadożer" Pf.. :x A ta druga? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nargus Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Pod obrazkami są nazwy wbić w wikipedii Jak dla mnie kolejne lepko-włochate. Edytowane 24 Lipca 2013 przez nargus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 W jezyku polskim nic nie ma W ogóle.. chyba tylko na tamtym portalu jest o niej wzmianka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nargus Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Linki po polsku: Passiflora foetida Salvia glutinosa Lychnis viscaria Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Informacji jest pełno, wystarczy troszkę poszukać. Sam kiedyś miałem nasiona Ibicelli - niestety, nie wykiełkowały. Czasem można ją zobaczyć w ogrodach botanicznych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi